Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Potvrdili prípad prvého cudzinca, ktorý zomrel na koronavírus: Vo Wu-chane zahynuli Japonec i Američan

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

PEKING - Japonec, ktorý bol pravdepodobne nakazený novým druhom koronavírusu, zomrel v Číne, informovala v sobotu tlačová agentúra Kjódó s odvolaním sa na japonské ministerstvo zahraničných vecí.

Muža-šesťdesiatnika hospitalizovali v stredočínskom meste Wu-chan na ťažký zápal pľúc. Ak sa potvrdí, že zomrel skutočne na uvedenú infekciu, pôjde o prvý prípad japonskej obete epidémie koronavírusu, poznamenáva agentúra DPA. Hovorca amerického veľvyslanectva v Číne v sobotu novinárom agentúry AFP oznámil, že v nemocnici vo Wu-chane - epicentre nákazy - zomrel 6. februára občan Spojených štátov, ktorému koronavírus bol naozaj diagnostikovaný. Ide teda o prvý potvrdený prípad úmrtia cudzinca na túto infekciu, konštatuje AFP. 

Podľa aktualizovaných údajov zomrelo na koronavírus už vyše 720 nakazených, čím bola prekonaná bilancia epidémie ťažkého akútneho respiračného syndrómu (SARS) z rokov 2002 a 2003. Čínske úrady zároveň evidujú takmer 35.000 prípadov nakazenia. Výskyt nového druhu koronavírusu spôsobujúceho zápal pľúc hlásili prvýkrát 31. decembra 2019 z Wu-chanu, mesta v provincii Chu-pej. Nákaza sa odvtedy rozšírila do vyše 25 krajín sveta - vrátane Nemecka, Južnej Kórey, Japonska, Spojených štátov či Kanady, čo viedlo Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) k vyhláseniu stavu globálnej zdravotnej núdze.

Viac o téme: ObeteCudzinciČínaKoronavírusWu-chan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu