Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Koronavírus postavil na nohy austrálsku vládu: Do krajiny zakážu vstup Číňanom

Počet obetí smrtiaceho vírusu stále rastie.
Počet obetí smrtiaceho vírusu stále rastie. (Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

CANBERRA - Austrálska vláda v sobotu oznámila, že zakáže vstup do krajiny cudzincom, ktorí prichádzajú z Číny. Ide o opatrenia v rámci boja proti šíreniu nákazy novým koronavírusom, informovala agentúra AFP.

Austrálsky premiér Scott Morrison povedal, že od soboty do krajiny vpustia len austrálskych občanov, ľudí s trvalým pobytom v Austrálii, ako aj ich rodinných príslušníkov, zákonných zástupcov alebo manželských partnerov."Naše pohraničné úrady zavádzajú opatrenia zamerané na to, aby to bolo možné realizovať," dodal Morrison s tým, že Austrálčania, ktorí sa do krajiny z Číny vrátia, budú musieť ostať 14 dní v domácej izolácii.

Austrálske ministerstvo zahraničných vecí súčasne aktualizovalo svoje cestovné odporúčanie pre Čínu, v ktorom odporučilo občanom do tejto krajiny "necestovať". Novým koronavírusom 2019-nCoV, ktorý je podobný pôvodcovi ochorenia SARS a ktorý sa od vlaňajšieho decembra šíri zo stredočínskeho veľkomesta Wu-chan, sa v Číne nakazilo celkovo 11.791 ľudí, doposiaľ si vyžiadal 259 obetí na životoch. Prípady nákazy hlásili z najmenej 23 ďalších krajín.

Viac o téme: OpatreniaVládaZákazČínaAustráliaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu