Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mimoriadne rozhodnutie Ruska, uzatvára hranicu s Čínou: Hlásia už viac ako 7-tisíc nakazených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Eranga Jayawardena)

MOSKVA - Rusko uzatvára svoje hranicu s Čínou s cieľom predísť šíreniu nového typu koronavírusu. Vo štvrtok to na zasadnutí vlády oznámil ruský premiér Michail Mišustin, píše agentúra AFP.

Na 170 sa vo štvrtok zvýšil v Číne počet obetí nového koronavírusu. Aktualizované údaje zvyšujú celkový počet potvrdených infekcií v Číne na najmenej 7711. Najviac postihnutou je provincia Chu-pej, kde leží epicentrum šírenia vírusu - mesto Wu-chan. Okrem Číny, Macaa a Hongkongu je vo svete evidovaných ďalších najmenej 80 prípadov nákazy, dodala AFP.

Podľa ruských tlačových agentúr Mišustin informoval o podpise nariadenia, na základe ktorého majú byť "prijaté opatrenia na uzatvorenie hranice (s Čínou) na Ďalekom východe". "Musíme urobiť všetko pre to, aby sme ochránili ľudí," povedal.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí tiež uviedlo, že od štvrtka prestane vydávať čínskym občanom elektronické víza, ktoré je možné použiť na vstup do častí ruského Ďalekého východu. Ruská diplomacia tiež odporučila Rusom, aby sa zdržali cestovania do Číny a aby kontaktovali ruské veľvyslanectvo, ak sa tam už nachádzajú. Rusko doposiaľ nemá žiadne potvrdené prípady tohto nového vírusu.

Južná Kórea potvrdila vo štvrtok dva nové prípady výskytu uvedeného vírusu, ako aj prvý potvrdený prípad jeho prenosu z človeka na človeka. Celkovo tak v Južnej Kórei potvrdili šesť prípadov nakazenia. Nový koronavírus 2019-nCoV, podobný pôvodcovi ochorenia SARS, spôsobuje zápal pľúc a prenáša sa z človeka na človeka.

Viac o téme: HraniceUzavretieRuskoČínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu