Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Legendárny Alain Delon (88) je vo VÁŽNOM STAVE: Už nehovorí a... Drsné spory v rodine!

Alain Delon Zobraziť galériu (3)
Alain Delon (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Vážny zdravotný stav francúzskeho herca Alaina Delona (88) a pretrvávajúce rodinné spory viedli k tomu, že jeho zdravie preverí lekár určený prokuratúrou. Informovala o tom agentúra AFP, podľa ktorej je v hre súdna ochrana, ktorú pre seba požaduje slabnúci herec spoločne so synom Anthonym.

Osemdesiatosemročná herecká legenda pred štyrmi rokmi prekonala kardiovaskulárnu príhodu s ľahkým krvácaním do mozgu a odvtedy sa Delonovo zdravie stále zhoršuje. Vo francúzskych médiách sa v posledných dňoch objavujú vyjadrenia jeho blízkych, že už takmer nie je schopný hovoriť a je veľmi unavený.

Delonovi traja potomkovia zároveň vedú spory o to, kto sa bude o otca starať. Synovia Anthony (59) a Alain-Fabien (29) vinia 30-ročnú dcéru Anouchku z toho, že chce otca previezť do Švajčiarska, aby po jeho smrti platila menšiu dedičskú daň. Ich sestra oponuje, že mu chce v alpskej krajine poskytnúť kvalitnú lekársku starostlivosť.

Anthony Delon
Zobraziť galériu (3)
Anthony Delon  (Zdroj: profimedia.sk)

Alain Delon s dcérou Anouchkou.
Zobraziť galériu (3)
Alain Delon s dcérou Anouchkou.  (Zdroj: profimedia.sk)

Anthony spoločne s otcom kvôli tomuto sporu požiadali súd o hercovu ochranu. Francúzska prokuratúra dnes oznámila, že vybrala "autorizovaného lekára s cieľom zhodnotiť stav Alaina Delona". Ďalšie podrobnosti úrad nezverejnil. O ďalšom postupe by mal súd rozhodnúť po lekárskom vyšetrení.

Predstaviteľ hlavných úloh vo filmoch Gepard, Dvaja muži v meste či Borsalino vo filme pôsobil 60 rokov a v roku 2019 prevzal na festivale v Cannes Zlatú palmu za celoživotné dielo.

Spory okolo jeho dedičstva sa neobjavili prvýkrát. Užminulý rok sa Delonove deti obrátili na súd kvôli jeho spoločníčke Hiromi Rollinovej, ktorá ho podľa nich obmedzovala a bránila mu v styku s nimi. Žena to odmietla a tvrdila, že má s Delonom dlhoročný partnerský vzťah a že sa jej jeho deti snažia zbaviť v snahe zaistiť otcovo dedičstvo len pre seba.

Viac o téme: Alain Delon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu