Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

NECHUTNÁ VOJNA o dedičstvo slávneho návrhára: Och, ten sa musí v hrobe obracať!

Pierre Cardin Zobraziť galériu (3)
Pierre Cardin (Zdroj: TASR/AP)

PARÍŽ - Od smrti slávneho módneho návrhára Pierrea Cardina (†98) uplynuli už viac ako 2 roky, no aj napriek tomu sa jeho meno skloňuje takmer neustále. Momentálne to však nie je pre jeho úspechy, ale kvôli majetku a dedičstvu, o ktoré sa v jeho rodine rozpútal poriadny boj. Ten bude musieť ukončiť až súd.

Módne impérium, ktoré počas svojho života Pierre Cardin vybudoval, obdivujú fanúšikovia po celom svete. Momentálne sa však o neho strhla vojna, ktorú vedú príbuzní tohto svetoznámeho návrhára.

NECHUTNÁ VOJNA o dedičstvo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Keďže Cardin nemal deti, všetok jeho majetok získal synovec Rodrigo Basilicati-Cardin, ktorý mal po boku svojho strýka pracovať približne 25 rokov. To sa však nepáči jeho sesterniciam. Tie tvrdia, že sfalšoval jeho závet.

V ňom je totiž ako jediný dedič označený práve Rodrigo. Týmto krokom sa podľa ich právneho zástupcu chcel zbaviť ostatných právoplatných dedičov majetku, ktorého hodnota sa odhaduje na 750 až 800 miliónov eur. Od začiatku tohto roka je to už 3. sťažnosť, ktorou sa musí súd zaoberať. Prvá z nich bola zamietnutá a druhá sa momentálne prešetruje. 

Rodrigo Basilicati-Cardin, Pierre Cardin
Zobraziť galériu (3)
Rodrigo Basilicati-Cardin, Pierre Cardin  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Pierre Cardin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu