Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Jamie Foxx pobúril verejnosť: Ostrá kritika za antisemitské komentáre!

Jamie Foxx
Jamie Foxx (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký herec Jamie Foxx (55) sa po nedávnych zdravotných problémoch konečne začal objavovať na verejnosti a začal komunikovať aj prostredníctvom sociálnych sietí. Tam však jeden z jeho príspevkov spôsobil poriadny rozruch a viacerí ho označili antisemitský.

Slávny herec prežíva v posledných mesiacoch nešťastné obdobie. Svojich fanúšikov najskôr vystrašil jeho zdravotný stav, kvôli ktorému sa na dlhšie obdobie stiahol z verejného života. No a v posledných hodinách si proti sebe poštval viacerých ľudí kvôli príspevku na sociálnej sieti Instagram.

Počas víkendu totiž zverejnil krátky odkaz. „Zabili chlapa menom Ježiš... Čo si myslíš, že urobia s tebou?" napísal Foxx, ktorý pod tieto slová pridal hashtagy, ktoré narážali na falošné priateľstvá a lásku.

Viacerým však tento príspevok prekážal. Podľa ich názoru to bola antisemitská narážka a viacerí predstavitelia židovskej komunity sa proti týmto slovám rázne ohradili. „Som židovská právnička, ktorá bojuje proti antisemitizmu. Príspevok Jamieho Foxxa sa niesol v duchu protižidovských teórii a bol antisemitský," uviedla Eve Barlow.

Umelec sa nakoniec za svoje slová ospravedlnil a celú situáciu vysvetlil. „Chcem sa ospravedlniť všetkým Židom, ktorých sa môj príspevok dotkol. Viem, že výber mojich slov pôsobil nešťastne a mrzí ma to. Nikdy to však nebolo mojím úmyslom. Bol som zradený priateľom, na ktorého som týmito slovami narážal. V mojom srdci mám jedine lásku," vysvetlil herec.

Viac o téme: Jamie Foxx
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu