Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slávny režisér žne veľké úspechy: Idylické manželstvo je jeho najväčším triumfom!

Christopher Nolan
Zobraziť galériu (6)
Christopher Nolan (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Jeho najnovšie dielo sa takmer okamžite zaradilo medzi najlepšie filmy tohto roka a mnohí mu predpovedajú bohatú zbierku prestížnych ocenení. Oppenheimer však nie je ani zďaleka najväčším životným úspechom Christophera Nolana (53). Tým je jeho manželstvo s filmovou producentkou Emmou Thomas (51), s ktorou sú nerozlučná dvojica už od vysokej školy.

Christopher Edward Nolan sa narodil 30. júla 1970 v Londýne. Už odmalička však bolo jasné, čo sa v jeho živote stane najväčšou vášňou. Už ako 7-ročný totiž pobehoval s kamerou svojho otca a natáčal krátke filmy s akčnými figúrkami.

Svojej záľube sa nakoniec začal venovať aj profesionálne a stal sa z neho jeden z najuznávanejších režisérov svojej doby. Jeho filmy, ako napríklad Dokonalý trik, Počiatok, Interstellar, Dunkirk či filmová séria Temný rytier si našli po celom svete milióny fanúšikov, ktorí obdivujú jeho jedinečnú tvorbu. 

Cillian Murphy (vľavo) a Christopher Nolan počas natáčania filmu Oppenheimer
Zobraziť galériu (6)
Cillian Murphy (vľavo) a Christopher Nolan počas natáčania filmu Oppenheimer  (Zdroj: SITA)

Momentálne sa diváci tešia z jeho najnovšieho diela s názvom Oppenheimer. Životopisný film o teoretickom fyzikovi Robertovi Oppenheimerovi, ktorý viedol vývoj prvej jadrovej zbrane, sa dočkal výborných hodnotení a mnohí kritici s predstihom tipujú, že si vyslúži viacero nominácii na tie najprestížnejšie filmové ocenenia vrátane Oscarov.

Žiaden z jeho úspechov by však nebol možný bez jeho životnej lásky. Emmu Thomas spoznal Nolan keď mal len 19 rokov počas štúdia na univerzite v Londýne a spojila ich práve láska k filmom. Thomas sa stala producentkou a produkovala takmer všetky Nolanove filmy.

Dvojica si povedala svoje áno v roku 1997. Počas ich manželstva sa im narodili 4 deti - dcéra Flora a synovia Rory, Magnus a Oliver. Tento pár tak patrí medzi tie najstabilnejšie a zároveň najvplyvnejšie vo filmovom svete.

Christopher Nolan, Emma Thomas
Zobraziť galériu (6)
Christopher Nolan, Emma Thomas  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Christopher Nolan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu