Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tina Turner (†83) túžila zomrieť: Bola čakateľkou na EUTANÁZIU!

Tina Turner svoju chorobu psychicky nezvládala. Zobraziť galériu (2)
Tina Turner svoju chorobu psychicky nezvládala. (Zdroj: profmedia.sk)

ZURICH - V stredu večer svet zarmútila správa o náhlej smrti legendárnej Tiny Turner (†83). Speváčka zomrela vo svojom dome vo Švajčiarsku na zlyhanie obličiek. O smrti však uvažovala už v roku 2016. Ako prezradila vo svojej knihe, zapísala sa dokonca na zoznam čakateľov na eutanáziu!

Keď Tina Turner pred siedmimi rokmi začali zlyhávať obličky, ocitla sa na psychickom dne. Vážne problémy, ktoré jej zapríčinil roky neriešený vysoký krvný tlak, speváčku dokonca doviedli k tomu, aby sa nechala zapísať na zoznam čakateľov na asistovanú samovraždu. Jednou z mála krajín, ktorá takúto službu nevyliečiteľne chorým poskytuje, je Švajčiarsko.

A práve tam speváčka od roku 1995 žila. „V decembri 2016 fungovali moje obličky len na 20 percent. Stále som pred dvomi možnosťami: pravidelná dialýza alebo transplantácia. To ale nebola moja predstava o živote,“ priznala speváčka. „Začala som myslieť na smrť. Pokial mi mali odísť obličky a mal nastať čas zomrieť, bola som s tým zmierená. Tá myšlienka na smrť ma netrápila, bála som sa len, ako budem žiť, než príde,“ netajila. 

„Nechcela som sa niekde plaziť chorá a nemohúca, ale jednoducho odísť,“ dovysvetlila v roku 2018 v rozhovore pre magazín Zeit. „Výhodou života vo Švajčiarsku je, že eutanázia je legálna, hoci pacient si musí smrtiacu látku sám pichnúť. Existuje tu niekoľko organizácií, ako sú Exit alebo Dignitas, ktoré ten proces umožňujú. Prihlásila som sa ako členka organizácie Exit,“ priznala v knihe. 

Tina Turner
Zobraziť galériu (2)
Tina Turner  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Tina Turner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu