Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Celá krajina oplakáva legendárneho komika: SMRŤ potvrdil jeho manžel!

Paul O'Grady Zobraziť galériu (2)
Paul O'Grady (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Fanúšikovia komédie a humoru sa dnes ráno dozvedeli šokujúcu správu. Vo veku 67 rokov zomrel jeden z najuznávanejších britských komikov Paul O'Grady. Túto informáciu potvrdil jeho manžel Andre Portasio. S legendárnym zabávačom sa prostredníctvom sociálnych sietí rozlúčilo množstvo známych osobností i kráľovská rodina.

Paul O'Grady si získal pozornosť širšieho publika v 80. rokoch vďaka svojej postave Lily Savage, ktorou zabával ľudí na svojich stand-up vystúpeniach. V 90. rokoch prerazil naplno a okrem komédie sa začal venovať aj moderovaniu a práci v televízii i rádiu.

Paul O'Grady
Zobraziť galériu (2)
Paul O'Grady  (Zdroj: Profimedia)

Včera ráno však O'Grady zomrel. Dnes to potvrdil v krátkom vyhlásení jeho manžel Andre Portasio, ktoré následne prebrali takmer všetky významné magazíny a noviny v Británii vrátane The Guardian.

„S hlbokým zármutkom vás musím informovať o Paulovej smrti. Zomrel nečakane, ale pokojne včera ráno. V týchto náročných časoch vás žiadame, aby ste rešpektovali naše súkromie a zároveň aby ste oslávili jeho život. Bude veľmi chýbať tým, ktorí ho milovali, jeho priateľom, zvieratám a všetkým, ktorí mali radi jeho humor. Viem, že by chcel, aby som vám všetkým poďakoval za lásku, ktorú ste mu počas rokov dali," uviedol Portasio.

S legendárnym umelcom sa od rána lúčia tie najznámejšie tváre britského šoubiznisu. „Odpočívaj v pokoji Paul O'Grady. Úžasný a vtipný človek s prirodzeným talentom rozosmiať ľudí," napísal moderátor Piers Morgan. „Po prebudení som sa dozvedel veľmi smutnú správu. Paula som zbožňoval. Mal srdce zo zlata, bol vtipný a bolo úžasné byť v jeho spoločnosti. Myslím na jeho rodinu a priateľov," pridal sa spevák Olly Murs.

K jeho smrti sa vyjadrila aj kráľovská rodina. „Sme veľmi zarmútení správou o smrti Paula O’Gradyho. V minulosti s jej výsosťou spolupracoval na podpore neziskovej organizácie pre zvieratá Battersea, ktorá priniesla veľa úsmevov," napísala kráľovská rodina k fotke O’Gradyho a Camilly.

Viac o téme: Paul O'Grady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu