Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SMUTNÁ SPRÁVA: Zomrel legendárny R&B spevák (†85)

Zomrel spevák Chuck Jackson.
Zomrel spevák Chuck Jackson. (Zdroj: Getty Images)

GEORGIA - Hudobný svet smúti nad stratou legendárneho R&B speváka Chucka Jacksona. Hviezda 60. rokov zomrela 16. februára vo veku 85 rokov v Georgii.

Chuck Jackson bol známy napríklad svojim hitom Any Day Now, ktorý sa v roku 1962 dostal do rebríčka TOP 25. V tom desaťročí mal viac ako 2 tucty singlov v rebríčkoch Hot 100.

Hudobníkovu smrť potvrdil Ady Croasdell z Kent Records. „Jeden z najväčších soulových spevákov všetkých čias, Chuck Jackson, zomrel 16. februára,“ informoval vydavateľ a po zhrnutí jeho umeleckej kariéry dodal: „Jeho odchod hlboko zasiahne ľudí po celom svete.“

A mal pravdu. Smutná správa zarmútila fanúšikov po celom svete, aj jeho kamarátku Dionne Warwick. „Zasiahla ma ďalšia bolesť v srdci. Chuck Jackson odišiel na druhú stranu. Bol mojím kolegom z vydavateľstva Sceptre Records a bol pre mňa ako veľký brat,“ vyznala sa speváčka. „Skutočne mi budú chýbať jeho každédenné telefonáty, ktoré kontrolujú mňa a jeho úžasný hlas. Odpočívaj v nebeskom pokoji, môj drahý priateľ,“ dodala. 

Chuckov prelomový hit Any Day Now napísal spoluautor Burt Bacharach, ktorý zomrel začiatkom tohto mesiaca. Práve táto pieseň sa umiestnila najvyššie v rebríčkoch obľúbenosti. Neskôr ho zastreľili hviezdy z brandže ako Elvis Presley. Chuck Jackson bol dvakrát ženatý a mal 2 deti. V roku 1992 bol ocenený cenou Pioneer Award od Rhythm and Blues Foundation. Česť jeho pamiatke!

 

There are confirmed reports that one of the very greatest soul singers of all time, Chuck Jackson died on February...

Posted by Ady Croasdell on Sunday, February 19, 2023

 

Viac o téme: Chuck Jackson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu