Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fanúšikovia známej kapely v šoku: Jeden zo zakladajúcich členov zomrel počas turné!

(Zdroj: Getty Images)

PITTSBURGH - Fanúšikovia známej rockovej skupiny Saliva sa dozvedeli veľmi smutné správy. 59-ročný gitarista Wayne Swinny totiž včera zomrel v nemocnici, kam bol prevezený po tom, ako sa v utorok necítil dobre. Túto informáciu potvrdila na svojich sociálnych sieťach samotná kapela.

Rocková skupina Saliva vznikla v roku 1996 v meste Tennessee v USA. Jediný zo zakladajúcich členov, ktorý v kapele stále pôsobil a bol s ňou aj na aktuálnom turné Spring Mayhem Tour bol gitarista Wayne Swinny.

Počas toho, ako sa v utorok kapela pripravovala na vystúpenie v Pittsburghu, však museli Swinnymu zavolať záchranku. Následne bol prevezený do nemocnice, o čom včera informovala samotná kapela na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

„Náš drahý brat Wayne Swinny mal počas utorkového rána zdravotné ťažkosti a bola mu privolaná záchranná služba. Bol prevezený do nemocnice, kde mu diagnostikovali krvácanie do mozgu. Momentálne je na jednotke intenzívnej starostlivosti a čakáme na ďalšie správy. Myslite na neho a posielajte mu vaše modlitby," napísala kapela.

 

Our dear brother Wayne Swinny was discovered Tuesday morning in medical distress and paramedics were called. He was...

Posted by Saliva on Wednesday, March 22, 2023

Následne však oznámili veľmi smutnú správu. „S hlbokým smútkom vám musíme oznámiť, že náš brat Wayne Swinny zomrel. Stalo sa tak ráno a smrť bola spôsobená krvácaním do mozgu. Detaily jeho pohrebu budú oznámené čoskoro. Wayne bude chýbať všetkým, ktorí ho poznali. Máme ťa radi Wayne," informovala skupina na svojom Facebooku.

 

It is with great sadness that we report the passing of our brother Wayne Swinny. Wayne passed away this afternoon from a...

Posted by Saliva on Wednesday, March 22, 2023
Viac o téme: Wayne Swinny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu