Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Slávny herec už roky bojuje s Parkinsonovou chorobou: Silný odkaz svetu!

Michael J. Fox Zobraziť galériu (3)
Michael J. Fox (Zdroj: profimedia.sk)

AUSTIN - So svojou chorobou bojuje už viac ako 3 desaťročia. Obľúbený americký herec Michael J. Fox (61) sa však aj napriek svojmu neľahkému osudu snaží o svojom ochorení hovoriť a zvyšovať povedomie. Nedávno sa rozhodol natočiť film o svojom živote a pri príležitosti celosvetovej premiéry poskytol rozhovor, v ktorom povedal, čo ho k tomu motivovalo.

Hviezdneho herca poznajú najmä fanúšikovia filmovej série Návrat do budúcnosti, v ktorej si zahral jednu z hlavných postáv. V roku 1991 mu však diagnostikovali Parkinsonovu chorobu, ktorá mu zásadne zmenila život. 

Michael J. Fox
Zobraziť galériu (3)
Michael J. Fox  (Zdroj: NBC)

A práve jeho životu sa venuje dokument s názvom Still: A Michael J. Fox Movie. V týchto dňoch mal spomínaný počin premiéru a pri tejto príležitosti v rozhovore povedal, prečo a ako sa snaží zvýšiť povedomie o chorobe, ktorú mu diagnostikovali, keď mal len 29 rokov.

„Nemal som na výber. Musím dať zo seba všetko, čo vo mne je. Mohol by som sa teraz ľutovať, ale nemám na to čas. Chcem si z toho vziať ponaučenie a pokračovať v živote. Parkinson je na nič, ale môj život je aj tak úžasný a som zaň vďačný. Absolútne nič neľutujem. Moji fanúšikovia mi dali život, ktorý žijem. Preto som tomuto filmu venoval svoj čas a vďačnosť," povedal Fox.

Súčasťou rozhovoru bol aj režisér filmu Davis Guggenheim. „Davis povedal už na začiatku, že chce zachytiť moju chorobu, ale nechce, aby to bol film o Parkinsonovej chorobe. A tak urobil film o živote. Bolo to veľmi svedomité rozhodnutie," doplnil herec, ktorému je veľkou oporou jeho sympatická manželka Tracy.  

Michael J. Fox dorazil na premiéru svojho filmu s manželkou Tracy Pollan
Zobraziť galériu (3)
Michael J. Fox dorazil na premiéru svojho filmu s manželkou Tracy Pollan  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Michael J. FoxTracy Pollan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu