Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Smrť vo väzení! Známy bubeník (†77) tam sedel za VRAŽDU vlastnej matky

(Zdroj: pixabay)

VACAVILLE - Známy hudobník Jim Gordon, ktorého si fanúšikovia pamätajú najmä vďaka spolupráci so svetovými hviezdami, ako boli Eric Clapton alebo Little Richard, zomrel vo veku 77 rokov vo väzení. Tam si odpykával trest za to, že v roku 1983 zavraždil svoju matku.

Jim Gordon patril na konci 60. a v 70. rokoch medzi vyhľadávaných umelcov. Počas svojej hudobnej kariéry spolupracoval s takými menami, ako sú napríklad Eric Clapton, Little Richard či George Harrison.

 

I'm sorry to hear of the passing of Jim Gordon. Some of you will know that Jim co-wrote 'Layla' with Eric when they were...

Posted by Official Pattie Boyd on Thursday, March 16, 2023

Gordon však začal trpieť schizofréniou, ktorá mala za následok, že v hlave počul rôzne hlasy. Tie mu podľa jeho slov povedali aj to, aby zabil svoju vlastnú matku. Žiaľ, 3. júna v roku 1983 tak aj skutočne spravil. 

Za brutálnu vraždu, pri ktorej ju napadol kladivom a následne nožom, dostal trest vo výške 16 rokov až doživotie. Vo väzení nakoniec strávil zvyšok svojho života. Magazín People včera informoval, že tento bubeník 13. marca zomrel. 

Informáciu im potvrdil aj publicista Bob Merlis, podľa ktorého Gordon zomrel prirodzenou smrťou. Ten ďalej povedal, že so svojim mentálnymi problémami bojoval až do konca života. Medzi najznámejšie hity, na ktorých sa Jim Gordon podieľal, patrí napríklad pieseň Layla, ktorá dokonca získala cenu Grammy.

Viac o téme: Jim Gordon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu