Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zásadné ROZHODNUTIE hviezdnej Angeliny Jolie: Po 21 rokoch končí s dôležitou funkciou!

Na archívnej snímke z 29. marca 2019 osobitná vyslankyňa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) Angelina Jolie hovorí v sídle OSN v New Yorku.
Na archívnej snímke z 29. marca 2019 osobitná vyslankyňa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) Angelina Jolie hovorí v sídle OSN v New Yorku. (Zdroj: TASR)

NEW YORK - Americká herečka Angelina Jolie (47) sa po 21 rokoch vzdáva funkcie veľvyslankyne dobrej vôle Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR), informuje TASR.

V piatkovom vyhlásení v newyorskom sídle OSN Jolieová na margo svojho odchodu z funkcie uviedla, že po 20 rokoch práce v systéme OSN nastal čas, aby "pracovala inak, priamo s utečencami a miestnymi organizáciami" a venovala sa širšiemu okruhu humanitárnych otázok a ľudských práv.

Galéria: Brad Pitt a Angelina Jolie

Vysoký komisár OSN pre utečencov Filippo Grandi vyjadril Jolie vďaku za to, že bola "veľmi dlho dôležitým humanitárnym partnerom UNHCR", ako aj za jej odhodlanie a zásluhy o zlepšenie situácie utečencov a vysídlencov. Ocenil súčasne Jolie túžbu zmeniť spôsob svojho angažovania sa a vyjadril podporu tomuto jej rozhodnutiu. "Viem, že kauza utečencov jej zostane blízka, a som si istý, že rovnaké nadšenie a pozornosť prinesie aj do širšieho humanitárneho portfólia," dodal Grandi podľa agentúry AP.

Jolie začala prvýkrát spolupracovať s agentúrou OSN pre utečencov v roku 2001 a v roku 2012 bola vymenovaná za jej osobitnú vyslankyňu. Odvtedy uskutočnila viac ako 60 misií v teréne, pričom svoju slávu využila na to, aby pozornosť médií i fanúšikov upriamila na problémy utečencov a vysídlencov. Nedávno spolu s UNHCR odcestovala do Jemenu a Burkiny Faso.

Viac o téme: Angelina Jolie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu