Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Fanúšikovia v smútku: Zomrela hviezda Harryho Pottera (†98)!

Leslie Phillips Zobraziť galériu (3)
Leslie Phillips (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Fanúšikovia čarodejníckej série o Harrym Potterovi prežívajú obrovský smútok. Zomrel herec, ktorého vo filmoch síce nebolo vidieť, ale bolo ho počuť. Vo veku 98 rokov zomrel Leslie Phillips, ktorý prepožičal svoj hlas Múdremu klobúku.

Leslie Phillips, ktorý prepožičal svoj hlas Múdremu klobúku vo filmoch o Harrym Potterovi zomrel vo veku 98 rokov po dlhej chorobe. Smutnú správu potvrdila médiam jeho o 35 rokov mladšia manželka Zara. „Stratila som skvelého manžela a verejnosť stratila naozaj skvelého showmana. Bol to skrátka národný poklad. Ľudia ho milovali. Všade, kam prišiel, bol stredom záujmu,“ informovala.

„Keď sme sa vzali, drzo ma predstavoval médiám ako členku kráľovskej rodiny. Trval na tom, že som nová Zara Phillipsová a že som príbuzná s kráľovnou,“ zaspomínala si pre denník The Sun Zara, ktorá bola hercovou druhou manželkou. Jeho prvou ženou bola niekdajšia Bond girl Andrea Scoular, ktorá zomrela po vypití smrtiaceho koktejlu drog a alkoholu, ktorými si chcela zmierniť bolesti, ktoré jej spôsobovala rakovina čriev. 

Herec bol okrem Harryho Pottera známy napríklad z akčného filmu Lara Croft - Tomb Raider s Angelinou Jolie... Zahral si dokopy vo viac ako 200 filmoch či televíznych a rozhlasových seriáloch a patril k uznávaným shakespearovským hercom. Vystupoval v divadlách po celom svete. Česť jeho pamiatke!

Fanúšikovia v smútku: Zomrela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Harry PotterLeslie Phillips
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu