Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bývalého člena Red Hot Chilli Peppers (†63) našli mŕtveho: Zabila ho nešťastná náhoda!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

LOS ANGELES - Hudobná scéna prišla o významnú osobnosť. Darren Henley (†63), ktorého poznali fanúšikovia pod umeleckým menom D.H. Peligro, zomrel v piatok po tom, ako spadol vo svojom dome v Los Angeles a utrpel vážne poranenia hlavy. Tento známy hudobník si počas svojej kariéry zahral aj v kapele Red Hot Chilli Peppers

D.H. Peligro patril medzi popredných predstaviteľov punkrockovej hudby. Americký bubeník sa najviac preslávil v zoskupení Dead Kennedys. V roku 1988 si dokonca zahral aj v jednej z najslávnejších kapiel na svete Red Hot Chilli Peppers.

Skupina Dead Kennedys
Zobraziť galériu (2)
Skupina Dead Kennedys  (Zdroj: Instagram)

Počas víkendu však spomínaná kapela Dead Kennedys informovala o jeho šokujúcej smrti. Smutná udalosť sa podľa informácii, ktoré zverejnila kapela na svojom profile na sociálnej sieti Instagram, mala odohrať v piatok v jeho dome v Los Angeles.

„Bubeník skupiny Dead Kennedys D.H. Peligro (Darren Hanley) zomrel vo svojom dome v Los Angelese 28. októbra. Polícia na mieste úmrtia uviedla, že zomrel na následky úrazu hlavy, ktoré utrpel po nešťastnom páde. Žiadame vás, aby ste v týchto ťažkých časoch rešpektovali súkromie rodiny," napísala kapela.

Slová plné smútku napísal o hudobníkovi aj člen Red Hot Chilli Peppers Flea, ktorý bol s bubeníkom dobrý kamarát. „Môj drahý priateľ a brat, veľmi mi chýbaš. Keď som ťa videl prvýkrát hrať, tak mi to vyrazilo dych. Nakoniec si sa stal mojím blízkym priateľom. Zažili sme spolu veľa zábavy, radosti a vždy sme jeden druhému držali chrbát. Mám ťa rád celým mojim srdcom. Bol si pravým rockerom. V našich srdciach budeš žiť navždy, pretože si vždy prinášal radosť a mal si obrovské srdce. Vždy si ťa budem vážiť. Odpočívaj v pokoji," napísal austrálsky gitarista.

Viac o téme: D.H. Peligro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu