Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

SMRŤ herca (†69) z Fontány pre Zuzanu: DEPRESIE, lieky, alkohol a... namiesto pohrebu PÁRTY!

Vladimír Marek počas jedného z divadelných predstavení. Zobraziť galériu (3)
Vladimír Marek počas jedného z divadelných predstavení. (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Svoju bezmocnosť prežíval veľmi zle! Aj takto hodnotia smrť Vladimíra Mareka (†69) jeho blízki priatelia a kamaráti. Herca, ktorý si zahral napríklad vo filme Fontána pre Zuzanu 2, sužovali na sklonku života zdravotné problémy a zo svojho bytu takmer nevychádzal. Akým spôsobom plánujú vyprevadiť hviezdu divadelných dosiek na večnosť?

Keď sa Vladimír Marek prestal na sociálnych sieťach ozývať svojim kamarátom, neveštilo to nič dobré. Práve takýmto spôsobom umelec udržiaval svoje priateľské kontakty. Kvôli zdravotným ťažkostiam totiž na verejnosť príliš nechodil. Bol to operný spevák Radek Krejčí, kto zalarmoval hasičov a políciu, ktorí napokon herca našli v jeho byte už mrtvého. 


SMRŤ herca z Fontány pre Zuzanu: MŔTVE TELO našli v byte hasiči!


Oficiálna príčina smrti Vladimíra Mareka stále nie je známa. Bolo vylúčené cudzie zavinenie a nariadená pitva. „Netuším, čo sa stalo. Samozrejme trpel depresiami a prežíval svoju bezmocnosť veľmi zle. Možno kombinácia nejakých utlmujúcich liekov s alkholom mohla urobiť svoje. Ale ja nie som lekár,” povedal pre blesk.cz Krejčí, čim naznačil, že herec si mohol na druhý svet aj sám dopomôcť.  

Smrť talentovaného herca zasiahla aj 38-ročného fotografa menom Martin Kamén, ktorý s ním v minulosti tvori pár. „Vladimír obrad nechcel. Chcel párty, oslavu. Napadlo mi, že by sme mohli na jeseň usporiadať na jeho počesť oslavu a pozvať ľudí, ktorých poznáme a ktorým na Vladimírovi záležalo,” povedal na margo poslednej rozlúčky fotograf, ktorý žije v Španielsku. 

Krejčí prezradil, že viacerí kolegovia by hercovi radi usporiadali verejnú rozlúčku. „Naše želania a ochota niektorých priateľ usporiadať poslednú rozlúčku je jedna vec. Druhá je však rodina. Tak sa nechajme prekvapiť,” uzavrel operný spevák s tým, že o podobe poslednej rozlúčky s Vladimírom Marekom rozhodnú teda pozostalí. Herec, ktorý sa netajil svojou homosexuálnou orientáciou, mal dospelého syna. 

Vladimír Marek vo filme Fontána pre Zuzanu 2.
Zobraziť galériu (3)
Vladimír Marek vo filme Fontána pre Zuzanu 2.  (Zdroj: Intersonic)

Vladimír Marek vo filme Fontána pre Zuzanu 2.
Zobraziť galériu (3)
Vladimír Marek vo filme Fontána pre Zuzanu 2.  (Zdroj: Intersonic)

Viac o téme: Vladimír Marek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu