Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prípravy na pohreb milovanej Popelky: Nesúhlas rodiny... TOTO si absolútne neprajú!

Libuše Šafránková Zobraziť galériu (2)
Libuše Šafránková (Zdroj: Bontonfilm)

PRAHA - Po tom, čo v stredu ráno milovaná Libuška Šafránková († 68) navždy vydýchla, začali už prípravy na jej pohreb. V tomto prípade je zaangažované okrem rodiny aj ministerstvo kultúry. Zatiaľ je istá jedna vec - pohreb so štátnymi poctami rodinní príslušníci stopli.

Libuše Šafránková náhle zomrela po plánovanom lekárskom zákroku len dva dni po svojich 68. narodeninách. Keďže išlo o herečku národom milovanú, zisťovali českí novinári, či sa s ňou bude môcť rozlúčiť aj verejnosť. 

Pripomeňte si Libušku Šafránkovú a jej účinkovanie vo vybraných filmoch.

Galéria: Libuška Šafránková

„Čo môžem v tejto chvíli potvrdiť, je, že sme nadviazali kontakt s rodinou pani Šafránkovej, s ktorou v nasledujúcich dňoch budeme riešiť podobu poslednej rozlúčky pre verejnosť tak, ako si rodina bude priať,” povedala pre Super.cz hovorkyňa Ministerstva kultúry ČR Michaela Ladroňová. Ako uviedla, detaily zverejnia okamžite, ako ich budú mať dohodnuté. 

Jednej veci ale dala rodina stopku. A to poslednej slávnosti so štátnymi poctami. Takýto pohreb je určený pre mimoriadne významné osobnosti a okrem najvyšších štátnych predstaviteľov sa o ňom môže rozhodnúť aj v prípade osobností z iných oblastí. Štátne pocty vláda odklepla napríklad pri úmrtí Karla Gotta.

Ministerstvo však rešpektuje prianie rodiny a tentoraz súhlas nedostalo. „Pohreb so štátnymi poctami si rodina nepraje,” prezradila Ladroňová. 

Libuše Šafránková s manželom Josefom Abrhámom
Zobraziť galériu (2)
Libuše Šafránková s manželom Josefom Abrhámom  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Libuše Šafránková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu