Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Česká herečka sa zaplietla s o 19 rokov starším: Oboch zabila rakovina!

Jiří Adamíra a Hana Maciuchová Zobraziť galériu (5)
Jiří Adamíra a Hana Maciuchová (Zdroj: ČT)

PRAHA - Bol takmer o 20 rokov starší, s povesťou záletníka, navyše v čase zoznámenia ženatý. Nakoniec sa ukázalo, že práve Hana Maciuchová bola pravou láskou Jiřího Adamíru. Ten zomrel na rakovinu v roku 1993, jeho vdova 26. januára 2021.

Českú republiku zasiahla v utorok smutná správa. Zomrela herečka Hana Maciuchová, ktorá mohla byť slovenským divákom známa najmä z Nemocnice na kraji města. 

Galéria: Hana Maciuchová

Umelkyňa v novembri oslávila v úzkom rodinnom kruhu 75. narodeniny. Už vtedy podľa najnovších informácií bojovala s rakovinou, ktorá sa jej po rokoch vrátila. V roku 2017 si myslela, že ju porazila rovnako, ako kedysi jej mama. 

Táto zákerná choroba jej však vstúpila do života viackrát. Ako sme spomínali, bojovala s ňou jej mama, dvakrát sa s ňou pasovala ona sama, až sa jej nakoniec stala osudnou – rovnako ako kedysi jej partnerovi Jiřímu Adamírovi. Kým Hane a jej mame napadla rakovina prsníky, Jiřímu chrbticu. Zomrel na pooperačné komplikácie. 

Česká herečka sa zaplietla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČT)

Adamíra bol od Maciuchovej starší o 19 rokov a v čase, keď sa spoznali, druhýkrát ženatý. Mal povesť záletníka a v živote mal vraj stovky žien. 

Až láska k Hane ho zmenila. Napriek tomu sa nikdy nevzali. Herečka považovala tretie manželstvo za riskantné, preto jeho žiadosť o ruku niekoľkokrát odmietla. „Hovorila som si, že tretie manželstvo Jiřího by mohlo znamenať nielen všetko dobré, ale i všetko zlé,” uviedla kedysi pre magazín Instinkt. Ako však dodala, toto svoje rozhodnutie oľutovala, keď jej partner vážne ochorel. 

Jiří Adamíra a Hana
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČT)

Maciuchová a Adamíra navyše spolu nemali ani deti. Po Jiřího smrti Hane nezostala žiadna žijúca spomienka. Jej sen o rodine sa rozplynul už pred 40 rokmi. „Bolo to v roku 1980, keď som vážne ochorela. Musela som ísť vtedy na operáciu. Keď som sa po nej prebrala, prišli ku mne lekári a oznámili mi, že už nikdy nebudem mať deti,” priznala herečka v programe Trinásta komnata. 

Hana Maciuchová a Jiří
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČT)

 

Viac o téme: Hana MaciuchováJiří Adamíra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu