Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zomrela hviezda Akty X: George Gerdes (†72) podľahol krvácaniu do mozgu!

Zomrel herec z Akty X. Zobraziť galériu (7)
Zomrel herec z Akty X. (Zdroj: 20th Century Fox Television)

NEW YORK - Fanúšikovia kultového seriálu Akty X sú v smútku. Zomrel totiž herec, ktorý tam stvárnil jednu z postáv. George Gerdes podľahol vo veku 72 rokov krvácaniu do mozgu!

O smrti obľúbeného herca informoval server The Hollywood Reporter, ktorému to potvrdila jeho partnerka Julia Johnson. George bol ešte počas Silvestra prevezený do nemocnice po tom, čo prekonal mozgovú aneurysmu, teda prasknutie mozgovej zdureniny. No aj napriek poskytnutiu okamžitej pomoci sa ho nepodarilo zachrániť. 

K smutnej udalosti sa na sociálnej sieti vyjadril aj jeho priateľ, herec a hudobník Michael McKean. „Môj drahý kamarát George Gerdes včera v noci zomrel. Bol to úžasný skladateľ, básnik a herec, milovaný všetkými, kto ho poznal. Vám by sa tiež zapáčil. Odpočívaj v pokoji,“ napísal McKean.

Gerdes začínal ako spevák, no po účinkovaní na Brodwayi presedlal na herectvo. Prvú úlohu získal v roku 1963 v seriáli General Hospital. Medzi jeho naznámejšie počiny však patrí seriál Akta X, Chirurgovia či Nezvestní. Česť jeho pamiatke!

Zomrela hviezda Akty X:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: American Broadcasting Company )

Zomrela hviezda Akty X:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: 20th Century Fox Television)

Viac o téme: Akty XGeorge Gerdes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu