Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovská rana pre kapelu so slávnym hitom: Druhé úmrtie za jediný týždeň!

Legendárna rocková skupina OMEGA prišla v priebehu týždňa už o druhého člena. Zobraziť galériu (6)
Legendárna rocková skupina OMEGA prišla v priebehu týždňa už o druhého člena. (Zdroj: predpredaj.sk)

BUDAPEŠŤ - Len pred pár dňami na svojom Facebooku oznámili, že prišli o zakladajúceho člena Lászlóa Benkőa (†77) a už smútia opäť. V priebehu týždňa zomrel už druhý člen legendárnej maďarskej skupiny Omega - basgitarista Tamás Mihály (†73).


Fanúšikovia v smútku! Zomrel líder slávnej kapely: Ich obrovský hit spievali aj Slovenky!


Rovnako ako u nás Elán, v Maďarsku patrí medzi ikonické kapely Omega. Práve oni vydali pieseň Gyöngyhajú lány, ktorou sa im podarilo prekročiť hranice krajiny. Prerobili ju totiž nemeckí Scorpions a pod názvom White Dove sa z nej stal svetový hit. 

Len minulý týždeň sme na Topkách informovali o obrovskej strate, ktorá túto kapelu zasiahla. Zomrel totiž jeden z ich zakladajúcich členov, klávesák László Benkő. Smutnú správu oznámila na facebookovej stránke priamo Omega. 

Neubehol ani týždeň a slávni Maďari, ale aj ich fanúšikovia sa musia vyrovnávať s ďalšou stratou. „S hlbokým zármutkom oznamujeme, že zomrel Tamás Mihály, nositeľ Kossuthovej ceny. Spomienka na neho sa zachová naveky,“ píše sa na Facebooku. Basgitarista zomrel v sobotu. Česť jeho pamiatke!

Viac o téme: Omega
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu