Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fanúšikovia v smútku! Zomrel líder slávnej kapely: Ich obrovský hit spievali aj Slovenky!

Legendárna rocková skupina OMEGA prišla o jedného zo zakladajúcich členov. Zobraziť galériu (6)
Legendárna rocková skupina OMEGA prišla o jedného zo zakladajúcich členov. (Zdroj: predpredaj.sk)

BUDAPEŠŤ - Pieseň White Dove od Scorpions pozná azda každý... Skutočným autorom piesne je však maďarská skupina Omega a originálny názov je Gyöngyhajú lány. V týchto chvíľach fanúšikovia slávnej skupiny od susedov prežívajú obrovský smútok. Jeden zo zakladajúcich členov, klávesák kapely László Benkö (†77), náhle zomrel!

Tak ako my máme Elán, v Maďarsku majú ikonickú kapelu Omega. Tej sa pred rokmi podarilo prekročiť prah krajiny vďaka ich najväčšiemu hitu Gyöngyhajú lány - vďaka prerábke od nemeckých Scorpions sa totiž pieseň pod názvom White Dove stala svetovým hitom.

Skladbu napokon prebrali aj Slovenky Lady Colors a so slávnou Omegou si ju dokonca zaspievali na jednom pódiu. Niet preto divu, že obrovský smútok prežívajú aj ony... Svet totiž šokovala správa o náhlej smrti jedného zo zakladajúcich členov, klávesáka Lászlóa Benköa.

„Dnes nás navždy opustil výnimočný človek, hudobník, zakladateľ legendárnej skupiny OMEGA, s ktorým sme mali tú česť niekoľkokrát stáť na jednom javisku na nezabudnuteľných koncertoch nielen pre nás, ale aj pre nadšené publikum. Na stage-i rocková hviezda, v backstage-i nesmierne milý, pokorný, láskavý a veselý človek. Ďakujeme za to, že sme ťa mohli spoznať a spolupracovať s tebou, drahý Benkö Laci. Odpočívaj v pokoji,“ napísali na Facebook Slovenky Lady Colors.

Smutnú správu oznámila verejnosti priamo stránka kapely Omega. „Sme v šoku, že po dlhej chorobe zomrel László Benkö, zakladateľ kapely Omega. Milióny fanúšikov a obdivovateľov doma i v zahraničí trúchlia nad zásadnou postavou maďarskej rockovej hudby. Slová sú zbytočné, ticho je bolestivé, sme šokovaní, keď spomíname na jeho celoživotné dielo, hudbu a jeho láskavý úsmev. László Benkö s nami ostane navždy,“ uctili si kolegu členovia kapely. 

Viac o téme: Omega
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu