Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Douglasov otec po smrti šokuje: Tak toto by nedokázal hocikto!

Michael Douglas s otcom Kirkom. Zobraziť galériu (5)
Michael Douglas s otcom Kirkom. (Zdroj: Facebook)

LOS ANGELES - Prekvapivé rozhodnutie! Začiatkom februára oznámil Michael Douglas (75) svetu veľmi smutnú správu. A to, že jeho otec Kirk (†103) zomrel. Na rozlúčku mu adresoval dojemné a krásne slová, v ktorých zdôraznil, že filmový Spartakus bol legendou. Obdiv však dokáže vyvolať aj po smrti...

„Pre svet bol legendou, hercom zlatej éry filmu, ktorý sa sám dožil zlatého veku. Pre mňa a mojich bratov bol jednoducho otcom, pre Catherine úžasným svokrom, vnúčatám milujúcim dedkom a pre ženu Anne bol skvelým manželom. Kirk žil svoj život dobre a vo filme zanechal odkaz, ktorý vydrží ďalším generáciám. Tiež bol filantropom, ktorý pracoval na pomoci verejnosti a usiloval sa o mier na tejto planéte. Pri jeho posledných narodeninách som mu povedal slová, ktoré budú platiť navždy - Otec, veľmi ťa ľúbim a som hrdý na to, že som tvojím synom,” takto znelo vyjadrenie Michaela Douglasa pár hodín po tom, ako jeho nemenej slávny otec naposledy vydýchol. 

Galéria: Kirk Douglas

Prominentná rodina milovaného manžela, otca, svokra a dedka pochovala v úzkom rodinnom kruhu. V týchto dňoch je verejnosti známa už aj jeho posledná vôľa i to, komu odkázal dedičstvo, ktorého hodnota bola odhadom 60 miliónov dolárov. Podľa medializovaných informácií Kirk Douglas všetko rozdal na charitu a dobročinné účely. 

50 miliónov určil svojej nadácii, ktorú založili spoločne s manželkou Anne. Zvyšných 10 miliónov by si mali rozdeliť Univerzita sv. Vavrinca, cirkev a detská nemocnica v Los Angeles. 

Pre mnohých možno nepredstaviteľná situácia. Avšak Michael má opäť ďalší dôvod na to, aby bol na svojho otca pyšný aj po jeho smrti. Takéto gesto sa totiž často nevidí. Je tiež dosť pravdepodobné, že Michael otcovi jeho rozhodnutie nebude mať za zlé. Veď sám má majetok, ktorého hodnota by odhadom mala byť 300 miliónov dolárov.  

Viac o téme: Michael DouglasKirk Douglas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu