Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slávny režisér má na krku veľký problém: Sexuálne obťažovanie francúzskej herečky!

Herečka a režisérka Adele Haenelová Zobraziť galériu (2)
Herečka a režisérka Adele Haenelová (Zdroj: SITA/AP/Alvaro Barrientos)

PARÍŽ - Francúzsky režisér Christophe Ruggia bol v utorok predbežne zadržaný na základe obvinenia zo sexuálneho obťažovania, ktoré proti nemu vzniesla herečka a režisérka Adele Haenelová. Informoval o tom spravodajský portál France Info.

Haenelová tvrdí, že v čase, keď medzi svojím 12. a 13. rokom nakrúcala s Ruggiom film Diabli, bola sústavne vystavovaná sexuálnym útokom zo strany tohto režiséra. V rozhovoroch pre médiá napríklad uviedla, že Ruggia sa jej dotýkal na nevhodných miestach, bozkával ju na krk a zvykol ju pod rôznymi zámienkami lákať do svojho bytu.

Haenelová spočiatku váhala s podaním trestného oznámenia, napokon sa však ako verejne známa osoba rozhodla konať, uviedli podľa France Info jej právnici. V súčasnosti 54-ročný režisér najprv odmietal akúkoľvek agresiu voči herečke, pripustil však, že "urobil chybu, keď sa hral na Pygmalióna", a požiadal herečku o odpustenie. Neskôr na ňu zaútočil v médiách, keď vyhlásil, že sa mu len mstí za to, že ju neobsadil do filmu.

Herečka a režisérka Adele
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Lionel Cironneau)

Pre Haenelovú bol film Diabli, ktorý je príbehom autistického dievčaťa a jej brata, v roku 2002 debutom. Odvtedy sa objavila vo viac ako dvoch desiatkach snímok a bola označená za veľký herecký talent. Venuje sa aj réžii. Do svojich filmov ju obsadili okrem iných bratia Dardennovci a získala dve filmové ceny Cézar.

Film Portrét dievčaťa v plameňoch, kde hrá jednu z hlavných úloh, súťažil na festivale v Cannes. Jedným z dôsledkov uvedenej aféry bolo vylúčenie Ruggiu z Asociácie francúzskych režisérov.

Viac o téme: Adele HaenelováChristophe Ruggia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu