Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Definitívne rozhodnutie: Kráľovná Alžbeta povedala posledné slovo k Harrymu a Meghan!

Kráľovná Alžbeta II. definitívne rozhodla! Zobraziť galériu (4)
Kráľovná Alžbeta II. definitívne rozhodla! (Zdroj: SITA/Toby Melville/Pool via AP/Instagram sussexroyal,)

LONDÝN – A je to tu. Po všetkých možných dohadoch, ktoré sa okolo odchodu Harryho (35) a Meghan (38) z postavenia vyšších kráľovských členov objavili, Alžbeta II. (93) konečne vydala vyjadrenie, ako to s nimi napokon bude. V pondelok totiž hlava britskej monarchie zvolala krízové stretnutie a napokon dospela k rozhodnutiu.

Minulý týždeň Meghan Markle a princ Harry poriadne šokovali svet. Rozhodli sa totiž opustiť svoje postavenie vyšších kráľovských členov rodiny a svoj krok zdieľali s verejnosťou prostredníctvom sociálnej siete Instagram. Vynorili sa mnohé dohady o tom, prečo sa dvojica takto rozhodla a čo stojí za týmto krokom. Jedným z nich bolo aj to, že Princ Charles mal vraj v pláne ich aj tak „vyškrtnúť“, keď nastúpi na trón.

Meghan a Harry sa rozhodli vzdať postu vyšších členov kráľovskej rodiny.
Zobraziť galériu (4)
Meghan a Harry sa rozhodli vzdať postu vyšších členov kráľovskej rodiny.  (Zdroj: Instagram sussexroyal)

Toto ich rozhodnutie malo šokovať a doslova zdrviť aj samotnú kráľovnú. Tá v pondelok zvolala krízové stretnutie, kde sa budúcnosť Meghan a Harryho riešila. Napokon dospela k rozhodnutiu, ktoré rodina zverejnila aj na svojej oficiálnej stránke. „Moja rodina dnes viedla veľmi konštruktívne diskusie o budúcnosti môjho vnuka a jeho rodiny. Moja rodina a ja plne podporujeme túžbu Harryho a Meghan vytvoriť si život ako mladá rodina. Hoci by sme boli radšej, keby ostali plnohodnotnými členmi kráľovskej rodiny, rešpektujeme a chápeme ich prianie žiť ako nezávislá rodina, pričom však ostávajú váženou súčasťou mojej rodiny,“ znie vyhlásenie Alžbety II.

Meghan a Harry sa totiž rozhodli, že už viac nechcú byť závislí na financiách plynúcich z príslušnosti ku kráľovskej rodine a chcú si na seba a svoj život zarobiť sami. Dokonca plánujú žiť a tráviť čas v dvoch krajinách – v Kanade a vo Veľkej Británii. Na krízovom stretnutí napokon padli definitívne slová k danej situácii. „Harry a Meghan dali jasne najavo, že sa nechcú vo svojom novom živote spoliehať na verejné prostriedky. Preto sa dohodlo, že nastane prechodné obdobie, kedy budú tráviť čas v Kanade a Veľkej Británii,“ tvrdí kráľovná, ktorá má však jasno v tom, že ide o zložitú záležitosť a vyžaduje si to veľa práce.

Po pondelkovom krízovom stretnutí dospela kráľovná k rozhodnutiu.
Zobraziť galériu (4)
Po pondelkovom krízovom stretnutí dospela kráľovná k rozhodnutiu.  (Zdroj: royal.uk)

Viac o téme: Princ HarryKráľovná Alžbeta II.Meghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu