Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalšia rana pre umelecký svet: Za Davidom Bowiem odišiel jeho spolupracovník Lindsay Kemp

Lindsay Kemp Zobraziť galériu (5)
Lindsay Kemp (Zdroj: SITA/Richard Haughton via AP)

LONDÝN - Vo veku 80 rokov zomrel anglický tanečník, herec, choreograf a mím Lindsay Kemp. Smutnú správu potvrdila režisérka očakávaného dokumentu Lindsay Kemp's Last Dance Nendie Pinto-Duschinsky s tým, že tanečník naposledy vydýchol náhle po dni, ktorý strávil so svojimi žiakmi.

"S ľútosťou vám oznamujem, že Lindsay minulú noc zomrel. Bol veľmi šťastný a prišlo to veľmi náhle," napísala filmárka na sociálnej sieti Facebook. Talianska tlačová agentúra ANSA informuje, že Kemp zomrel v noci v jeho dome v toskánskom meste Livorno.

Lindsay Kemp sa narodil 3. mája 1938 v Cheshire. Tancu sa venoval od detstva. Ukázal sa napríklad vo filmoch Divoký Mesiáš (1972), Rituál (1973) či Zamatová extáza (1998). Spolupracoval s ním napríklad aj zosnulý spevák David Bowie, ktorému údajne pomohol vytvoriť alter ego Ziggyho Stardusta. Učil tiež tancovať speváčku Kate Bush, ktorá mu venovala skladbu Moving z jej debutového albumu The Kick Inside (1978). Spolupracovali s ním aj choreograf Christopher Bruce či hudobný skladateľ Carlos Miranda.

Viac o téme: David BowieLindsay Kemp
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu