Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veľké prekvapenie na ostrove, kde sa nesmie rodiť: Žena porušila pravidlá, miestni oslavujú

Fernando de Noronha
Fernando de Noronha (Zdroj: pixabay.com)

FERNANDO DE NORONHA - Na brazílskom ostrove Fernando de Noronha sa po dvanástich rokoch prvýkrát narodilo dieťa, aj keď tam platí zákaz privádzať deti na svet. Ostrov leží 370 kilometrov východne od brazílskeho mesta Natal a ak tam ženy otehotnejú, musia odísť rodiť na brazílsku pevninu. Na ostrove žije 3000 ľudí a nie je tam žiadna pôrodnica.

Žena, ktorá v sobotu na ostrove porodila, tvrdí, že netušila, že je tehotná. Pôrodné bolesti na ňu prišli doma a pri príchode novorodeniatka na svet pomáhal manžel. "Bolo to dievčatko a ja som bola ohromená," citoval matku server O Globo. Miestne úrady potvrdili narodenie dieťaťa, ktoré bolo prevezené do nemocnice. Meno matky ani rodiny sa v správach neuvádza. Miestni obyvatelia ale vraj začali narodenie oslavovať a rodine priniesli pre dieťa ošatenie.

Na ostrove Fernando de Noronha sa nachádzajú jedny z najkrajších pláží na svete. Miesto je slávne vďaka morskej rezervácii, kde možno pozorovať delfíny, korytnačky, veľryby a vzácne vtáky. Práve kvôli vzácnosti tamojších druhov platí na ostrove pravidlo o udržiavaní stáleho počtu obyvateľstva.

Viac o téme: PôrodBrazíliaFernando de Noronha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu