Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známy rapper Nelly si môže vydýchnuť: Nebudú ho žalovať za znásilnenie

Rapper Nelly Zobraziť galériu (5)
Rapper Nelly (Zdroj: SITA)

SEATTLE - Amerického rappera a herca Nellyho neobžalujú za znásilnenie, pretože žena, ktorá ho obvinila, odmieta spolupracovať. Informovali o tom prokurátori štátu Washington.

Nemenovaná žena ešte v októbri rappera, ktorého občianske meno je Cornell Iral Haynes Jr., obvinila, že ju na predmestí Seattlu znásilnil v autobuse, ktorým sa v tom čase presúval v rámci turné. Polícia ho následne zatkla, vypočula a krátko na to i prepustila, no prípad ďalej vyšetrovali. Neskôr však žena požiadala o zastavenie vyšetrovania.

Nellyho právny zástupca Scott Rosenblum sa v reakcii pre agentúru The Associated Press vyjadril, že jeho klient bol obeťou "falošných obvinení postrádajúcich dôveryhodnosť". Rapper podľa jeho slov podporuje organizácie, ktoré pomáhajú obetiam sexuálneho násilia a bojujú proti násiliu páchanému na ženách a sám sa snaží zvyšovať povedomie o týchto problémoch. "Takéto bezohľadné falošné obvinenia však nemôžme tolerovať, pretože sú urážkou skutočným obetiam sexuálneho násilia," uviedol.

Štyridsaťtriročný Nelly sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1993, keď založil skupinu St. Lunatics. Tá má na svojom konte zatiaľ iba jednu štúdiovku s názvom Free City (2001) a kompiláciu Who's The Boss (2006). Ako sólový interpret debutoval albumom Country Grammar (2000), po ktorom nasledovali nahrávky Nellyville (2002), Sweat (2004), Suit (2004), Brass Knuckles (2008), 5.0 (2010) a M.O. (2013). Okrem toho vydal aj kompilácie Sweatsuit (2005) a The Best Of Nelly (2009). Na konte má tri ceny Grammy. Ako herec sa predstavil v snímkach Snipes (2001), Za mrežami (2005) a Reach Me (2014) či v seriáli C.S.I.: Kriminálka New York (2004 - 2013).

Viac o téme: ZnásilnenieRapperObvinenie NellySeattle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu