Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jay Z čelí žalobe: Pustili sa doňho pozostalí po Princeovi!

Jay-Z Zobraziť galériu (6)
Jay-Z (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Zástupcovia pozostalosti amerického speváka a hudobníka Princea podali v utorok žalobu na spoločnosť Roc Nation a streamovaciu službu Tidal, ktoré obe vlastní rapper Jay Z. Tie sa podľa žaloby dopustili porušenia autorských práv, keď údajne bez povolenia streamovali Princeove albumy.

Prince, ktorý skonal 21. apríla vo veku 57 rokov, podpísal 1. augusta 2015 dohodu s Tidal o streamovaní jeho albumu HITnRUN Phase One (2015), pričom Tidal mal od podpisu zmluvy na 90 dní exkluzívne práva. Podľa žaloby však 7. júna tohto roku začala spoločnosť Roc Nation prostredníctvom Tidal streamovať aj iné Princeove nahrávky.

Mohlo by vás zaujať: 
Plagiátorstvo medzi celebritami: Neuveríte, kto všetko sa zviezol na práci iných

Predstavitelia Roc Nation tento mesiac síce v súdnych dokumentoch uviedli, že existuje ústna aj písomná dohoda o exkluzívnych právach na streamovanie celej Princeovej tvorby prostredníctvom Tidal, žiadne dôkazy o tom však nepredložili. Zástupcovia spevákovej pozostalosti preto teraz podali žalobu za porušenie autorských práv, pričom žiadajú, aby Roc Nation a Tidal prestali streamovať Princeovu tvorbu, s výnimkou spomínaného albumu HITnRUN Phase One, a tiež bližšie nešpecifikované odškodné. 

Viac o téme: PrinceJay Z
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu