Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Americký raper zadržaný v Afrike: Po 11 mesiacoch konečne voľný!

Yasiin Bey v minulosti známy ako Mos Def Zobraziť galériu (5)
Yasiin Bey v minulosti známy ako Mos Def (Zdroj: SITA)

KAPSKÉ MESTO - Americký rapper a herec Yasiin Bey, v minulosti známy ako Mos Def, môže opustiť Juhoafrickú republiku po tom, ako sa tamojším úradom ospravedlnil za porušenie imigračných zákonov.

Interpreta, ktorý žil v krajine od roku 2013, zadržali v januári, keď sa na medzinárodnom letisku v Kapskom meste pokúsil opustiť krajinu so svetovým pasom. Doklad, ktorý neudáva majiteľovu štátnu príslušnosť, totiž na území Juhoafrickej republiky nie je platný. Okrem toho vtedy 42-ročného rodáka z newyorského Brooklynu a niekoľkých členov jeho rodiny obvinili z prekročenia povolenej doby pobytu v krajine. Hoci miestne úrady stiahli všetky obvinenia voči hudobníkovi a umožnili mu odísť, naďalej predstavuje pre Juhoafrickú republiku nežiaducu osobu a má zakázané vrátiť sa. 

Drogy, alkohol a sexuálne závislosti. Takto žijú obdivované celebrity!

Yasiin Bey, vlastným menom Dante Terrell Smith, sa pohybuje na hudobnej scéne od roku 1996, pričom spočiatku používal umelecké meno Mos Def. Debutoval o dva roky neskôr spoločným albumom s Talibom Kwelim s názvom Mos Def & Talib Kweli are Black Star. Svoju prvú sólovku Black On Both Sides vydal o rok neskôr, nasledovali The New Danger (2004), True Magic (2006) a The Ecstatic (2009). Okrem hudby sa venuje aj herectvu. Účinkoval napríklad v snímkach Ples príšer (2001), Lúpež po taliansky (2003), Stopárov sprievodca po Galaxii (2005) alebo Cadillac Records (2008). Pseudonym Yasiin Bey používa od roku 2012. V januári tohto roka oznámil koniec filmovej a hudobnej kariéry, pričom plánuje ešte vydať svoj posledný album. 

Viac o téme: Yasiin BeyMos Def
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu