Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hviezdna speváčka v tom mala jasno už od detstva: Teraz sa s tým zverila fanúšikom!

Emeli Sandé Zobraziť galériu (5)
Emeli Sandé (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Škótska speváčka Emeli Sandé si vybrala povolanie už ako dieťa. Dvadsaťdeväťročná interpretka to prezradila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde odpovedala na otázky priaznivcov.

"Vedela som, že budem speváčkou, už keď som mala sedem rokov. Moji rodičia rozpoznali, že mám talent a predstavili mi tvorbu Mariah Carey," uviedla. "Je pre mňa nemožné vybrať si jednu obľúbenú skladbu Mariah Carey, pretože som jej obrovská fanúšička. Keď Mariah a Whitney (Whitney Houston) naspievali There Can Be Miracles, bol to naozaj veľký moment v mojom živote," dodala interpretka, ktorá vydala v piatok 11. novembra svoj druhý album Long Live the Angels. 

Adele Emily Sandé po prvý raz zaujala v roku 2009 spoluprácou s rapperom Chipmunkom na piesni Diamond Rings. O rok neskôr si zaspievala v hite Never Be Your Woman rappera Wileyho. Jej prvý sólový singel Heaven vyšiel v roku 2011 a následne sa jej so skladbou Read All About It, ktorú nahrala s Professorom Greenom, podarilo bodovať na prvom mieste UK Chartu. V roku 2012 uviedla na trh debutovú štúdiovku Our Version Of Events, s ktorou dobyla britský albumový rebríček. Nahrávka sa taktiež stala najlepšie predávajúcim sa albumom roka 2012. Speváčka v tom istom roku vystúpila na otváracom i záverečnom ceremoniáli olympijských hier v Londýne. Na konte má napríklad tri BRIT Awards, dve Ivor Novello Awards či jednu Q Award. 

Viac o téme: Emeli Sandé
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu