Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Bývalá sexbomba sa rozhovorila o svojom manželstve: Toto je dôvod, prečo nám to stále klape!

Dolly Parton Zobraziť galériu (5)
Dolly Parton (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká speváčka Dolly Parton prezradila, že jej manželstvo s Carlom Thomasom Deanom funguje aj vďaka vzájomnému rešpektu oboch partnerov. Dvojica sa zosobášila 30. mája 1966 a nemá spolu žiadne deti.

„Čím dlhšie s niekým žijete, tým viac ho poznáte a lepšie si rozumiete. My sme sa vždy rešpektovali a myslím si, že práve to drží naše manželstvo pokope po celé tie roky. Sme manželmi 50 rokov, z toho 47 rokov som bola preč. Ja som kozorožec, on je rak. Tieto znamenia sa k sebe hodia. Vždy sme sa spolu zabávali, obaja máme veľký zmysel pre humor. On je rád doma, ja som zase rada preč, takže nám to funguje," uviedla v rozhovore pre magazín Vanity Fair 70-ročná rodáčka z Tennessee, ktorá je krstnou matkou speváčky a herečky Miley Cyrus.

Dolly Parton sa na hudobnej scéne pohybuje od polovice 50. rokov minulého storočia. Je jednou z najúspešnejších country speváčok v histórii. Podľa odhadov predala približne 100 miliónov kópií albumov. Zatiaľ poslednú štúdiovku Pure & Simple vydala v piatok 19. augusta. Parton je tiež úspešnou skladateľkou.

Je autorkou viac ako 3000 piesní, medzi nimi sú aj hity ako napríklad Jolene, Coat of Many Colors, 9 to 5, My Tennessee Mountain Home či I Will Always Love You, ktorý preslávila aj zosnulá Whitney Houston vo filme Osobný strážca (1992). Vyskúšala si tiež filmovú kariéru. Účinkovala napríklad v snímkach Od deviatej do piatej (1980), Falošný diamant (1984), Oceľové magnólie (1989) či Frank McKlusky - likvidátor (2002). Speváčka sa 46 ráz uchádzala o Grammy, pričom sedem nominácií premenila na víťazstvo. V roku 2011 jej udelili Grammy za celoživotný prínos. Na konte má tiež dve nominácie na Oscara. 

Viac o téme: Dolly PartonCarl Thomas Dean
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu