Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veľkolepá oslava amerického speváka: Hold mu vzdá ešte aj... Tak tomu neuveríte!

Tony Bennett Zobraziť galériu (6)
Tony Bennett (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americký spevák Tony Bennett oslávi svoje dnešné 90. narodeniny špeciálnym koncertom, na ktorom spolu s ním vystúpia Lady Gaga, Aretha Franklin, Elton John, Stevie Wonder, Billy Joel, Andrea Bocelli, Michael Bublé, Diana Krall, k.d. lang a Rufus Wainwright. Mená ďalších vystupujúcich oznámia neskôr. Zaujímavosťou je, že hold mu má vzdať aj animovaná postavička Homer Simpson.

V rámci koncertu s názvom Tony Bennett Celebrates 90: The Best Is Yet To Come vzdajú hold rodákovi z New Yorku aj herci Alec Baldwin, Steve Buscemi, Kevin Spacey, John Travolta, Bruce Willis a tiež animovaná postavička Homer Simpson. Dvojhodinový špeciál odvysiela 20. decembra televízia NBC. O réžiu špeciálu sa postará Jerry Foley, spevákov syn Danny Bennett zas bude jedným z výkonných producentov. NBC pritom v roku 2006 odvysielala špeciál aj k Bennettovým 80. narodeninám. Program s názvom Tony Bennett: An American Classic v nasledujúcom roku získal sedem cien Emmy. 

Tony Bennett, vlastným menom Anthony Dominick Benedetto, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1949. Jeho prvým hitom bola skladba Because Of You z rovnomenného debutového albumu z roku 1952. Nasledovali ďalšie úspešné piesne ako Cold, Cold Heart, Rags To Riches či Stranger in Paradise a v roku 1962 nahral jednu zo svojich najznámejších skladieb I Left My Heart In San Francisco.

Jeho kariéra začala koncom 60. rokov upadať, nedarilo sa mu ani v osobnom živote, neskôr prišiel o manažéra a nemal podpísané žiadne zmluvy. V roku 1979, keď sa mu rozpadlo druhé manželstvo, takmer zomrel po predávkovaní kokaínom. V 90. rokoch sa vrátil na scénu a následne nahral niekoľko úspešných albumov. V súčasnosti má na konte 57 štúdioviek, 19 cien Grammy, pričom jednu z nich dostal za celoživotné dielo, a celosvetovo predal viac ako 50 miliónov kópií albumov. 

Viac o téme: Tony Bennett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu