Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Známy raper žaluje manažéra: Požaduje milión dolárov!

Wiz Khalifa Zobraziť galériu (6)
Wiz Khalifa (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký rapper Wiz Khalifa zažaloval svojho bývalého manažéra Benjamina Grinberga a jeho vydavateľstvo Rostrum Records. V žalobe žiada losangeleský vyšší súd o rozhodnutie o ukončení zmluvy, ktorú uzavreli ešte v roku 2005.

Podľa 28-ročného interpreta ho počas ich spolupráce úmyselne navádzali na obchody, z ktorých profitovali viac ako on. Preto od nich touto cestou žiada odškodné milión dolárov (v prepočte takmer 895-tisíc eur), ako aj ďalšie poplatky.

Khalifa okrem toho Grinberga zažaloval za podvod a porušenie povinnosti dôverníka, keď ho údajne presvedčil, aby ako 18-ročný spomínanú zmluvu nezrušil, pričom mu ani nenavrhol alternatívne riešenia, ktoré by mohli byť pre neho výnosnejšie. "Vo všeobecnosti sa nestane nič dobré, ak sa manažér rozhodne podnikať proti svojmu umelcovi. Nanešťastie, toto je ten prípad," skonštatoval hudobníkov právnik Alex Weingarten. Grinberg sa v stanovisku magazínu Billboard vyjadril, že daná žaloba ho prekvapila a sklamala. 

Wiz Khalifa, občianskym menom Cameron Jibril Thomaz, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2005. V septembri 2006 vydal prvý album Show And Prove, po ktorom nasledovala nahrávka Deal Or No Deal (2009). Preslávil sa však až hitom Black And Yellow z tretieho albumu Rolling Papers (2011). Nasledovala štúdiovka Mac & Devin Go To High School (2011), ktorú nahral so Snoop Doggom, ďalej O.N.I.F.C. (2012), Blacc Hollywood (2014) a Khalifa (2016). S predposlednou menovanou štúdiovkou sa mu podarilo dobyť americký rebríček Billboard 200. Na konte má okrem toho aj dve EP nahrávky, pričom získal tri Billboard Music Awards ako aj desať nominácií na Grammy

Viac o téme: Wiz Khalifa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu