Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Čarodejník z Harryho Pottera opäť sám: Rozvod už so 4. ženou!

Gary Oldman Zobraziť galériu (6)
Gary Oldman (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Anglický herec Gary Oldman, ktorý vo filmoch o čarodejníkovi Harrym Potterovi stvárnil Siriusa Blacka, sa rozviedol so svojou štvrtou manželkou, džezovou hudobníčkou Alexandrou Edenborough. Vrchný súd v Los Angeles ukončil ich šesťročný zväzok v utorok 29. septembra. Podľa rozvodových papierov, ktoré zverejnili vo štvrtok, päťdesiatsedemročný Oldman súhlasil, že svojej o dvadsať rokov mladšej bývalej manželke vyplatí 3,3 milióna dolárov (v prepočte zhruba 2,96 milióna eur). Herec si ponechá dva domy a niekoľko vozidiel.

Pár, ktorý sa zosobášil 31. decembra 2008, sa rozišiel v roku 2014. Edenborough v januári tohto roka podala žiadosť o rozvod, pričom ako dôvod uviedla neprekonateľné rozdiely. Oldman vtedy reagoval prostredníctvom vyhlásenia, v ktorom uviedol: "Alex a ja sme spolu prežili niekoľko skvelých rokov a toto obdobie bolo naplnené láskou. Je však medzi nami veľký vekový rozdiel, čo sa nevyhnutne muselo prejaviť v odlišných životných záujmoch. Hoci som z toho už vyše roka smutný, som vďačný za všetko dobré, čo sme spolu prežili. Zostávame priateľmi a, samozrejme, želám Alex, aby bola šťastná."

Kandidát na Oscara za film Jeden musí z kola von (2011) bol v minulosti ženatý aj s Lesley Manville, Umou Thurman a Donyou Fiorentino. S prvou menovanou má syna Alfieho, pričom ďalších dvoch chlapcov mu priviedla na svet Fiorentino.

Gary Oldman počas kariéry spolupracoval s takými významnými filmármi ako Christopher Nolan, Oliver Stone, Quentin Tarantino, Ridley Scott či Francis Ford Coppola. Stvárnil napríklad hudobníka Sida Viciousa v životopisnej dráme Sid a Nancy (1986), spisovateľa Joea Ortona vo filme Nastražte uši (1987), vraha amerického prezidenta Johna F. Kennedyho Leeho Harveyho Oswalda v snímke J.F.K. (1991) či skladateľa Ludwiga van Beethovena v romantickej životopisnej dráme Nesmrteľná milenka (1994). Vo filmoch o čarodejníkovi Harrym Potterovi stvárnil Siriusa Blacka a Christopher Nolan ho do svojej batmanovskej trilógie obsadil ako komisára Jima Gordona. Zahral si aj vo filmoch ako Dracula (1992), Leon (1994), Šarlátové písmeno (1995), Piaty element (1997), Air Force One (1997), Hannibal (2001), Interstate (2002), Kniha prežitia (2010), Zem bez zákona (2012) či Úsvit planéty opíc (2014).  

Viac o téme: Harry PotterGary Oldman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu