Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Strach a panika v kráľovskej rodine: Tým dvom ide o život!

Princ Charles a jeho manželka Camilla v týchto dňoch zrejme pokojne nespávajú. Zobraziť galériu (5)
Princ Charles a jeho manželka Camilla v týchto dňoch zrejme pokojne nespávajú. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Menili by ste?! Byť súčasťou kráľovskej rodiny nemusí byť vždy príjemné. Okrem bežných problémov musia jej členovia čeliť prehnanej popularite a občas im nedajú spávať oveľa hrozivejšie záležitosti. Napríklad princ Charles (66) a jeho manželka Camilla (67) sa v týchto dňoch strachujú o svoje životy. Ako totiž vyšlo najavo, skupinka radikálov ich plánovala zabiť.

Žiť s pocitom, že vás chce niekto zabiť, nie je žiadna výhra. S podobnými myšlienkami sa musia aktuálne popasovať princ Charles a jeho manželka Camilla, ktorí majú na budúci týždeň naplánovanú návštevu Írska. V tejto chvíli je však otázne, či sa na takýto riskantný krok vôbec podujmú.

Ako totiž informuje denník Mirror, írska polícia sa v súvislosti s príchodom nasledovníka trónu a jeho ctenej polovičky poriadne zapotila. Istá skupinka ľudí totiž na dvojicu plánovala spáchať atentát. „Po záťahu skončilo za mrežami šesť osôb. Pri prehliadkách bolo zabavených niekoľko improvizovaných bômb a strelných zbraní. Akcia prebiehala po celej krajine,” prezradil pre spomínané noviny dobre informovaný zdroj. 

Princ Charles si počas návštevy Írska chcel uctiť pamiatku svojho príbuzného, lorda Mountbattena, ktorého v roku 1979 zabili radikáli v blízkosti obce Mullaghmore. Ako sa zdá, zatknuté osoby mali so synom anglickej panovníčky podobné plány. „Od chvíle, keď bola britská kráľovská návšteva ohlásená, posilnili sme bezpečnostné opatrenia. Nechceli sme nič nechať na náhodu,” uviedol pre Mirror človek z prostredia polície. V tejto chvíli však ešte stále nie je isté, či Charles a Camilla svoju návštevu radšej neodložia. 

Zdroj: http://www.denik.cz/ze_sveta/irsko-odvratilo-atentat-na-prince-charlese-za-mrizemi-je-sest-lidi-20150514.html

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu