Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obľúbený moderátor sa zamotal v klamstvách: Zmizne z obrazovky

Brian Williams Zobraziť galériu (4)
Brian Williams (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americká televízna stanica NBC začala vyšetrovať svojho obľúbeného moderátora správ Briana Williamsa, ktorý bol usvedčený z klamstva. Vyšetrovanie sa týka jeho spravodajstva z Iraku v roku 2003 a o hurikáne Katrina v roku 2005, uviedol v sobotu denník Washington Post s odvolaním sa na interné informácie NBC.

Williams okrem iného opakovane tvrdil, že počas vojny v Iraku bol vo vrtuľníku, ktorý zostrelili bazukou. Potom však vyšlo najavo, že sedel v inom vrtuľníku, ktorý pristál pri zostrelenej helikoptére až o hodinu neskôr. Tento týždeň sa opakovane ospravedlnil s tým, že si vrtuľníky pomýlil.

Za spravodajstvo o hurikáne Katrina priamo z ťažko zasiahnutého mesta New Orleans získal Williams cenu Peabody Award. Neskôr však urobil niekoľko rozporuplných vyhlásení o tom, čo videl. Najprv napríklad tvrdil, že počul o mužovi, ktorý spáchal samovraždu skokom zo štvrtého poschodia multifunkčnej haly Superdome. Potom vyhlásil, že samovraždu videl na vlastné oči. Denník Washington Post v tom čase s odvolaním sa na predstaviteľa Národnej gardy informoval, že k samovražde skutočne došlo, muž však neskočil zo štvrtého poschodia.

Samotný Williams, ktorý moderuje spravodajskú reláciu Nightly News with Brian Williams, v sobotu oznámil, že kvôli tejto záležitosti dočasne odchádza z obrazovky a do jeho návratu ho zastúpi kolega. Williamsovu reláciu sledovalo denne okolo deväť miliónov divákov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu