Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záhadná smrť mladej herečky: Nejasnosti okolo tragédie!

Misty Upham Zobraziť galériu (8)
Misty Upham (Zdroj: SITA)

HOLLYWOOD - Americká herečka Misty Upham zomrela v dôsledku poranení hlavy a trupu. Podľa úradu súdneho lekára utrpela zosnulá v dôsledku pádu do približne 46-metrovej priekopy fraktúru lebky a mala tiež zlomené rebrá. Keďže ale okolnosti a spôsob úmrtia zatiaľ nie sú jasné, koroner nemôže vyhlásiť jej smrť za nehodu.

Herečka naposledy vydýchla 5. októbra. Pozostalí uviedli, že v ten istý deň ju videli naposledy, keď odchádzala z bytu svojej sestry v indiánskej rezervácii v Auburne v štáte Washington. Miestny policajný veliteľ Steve Stocker sa vyjadril, že v ten deň dostali hlásenie o možnom pokuse o samovraždu, no keď na miesto dorazili, herečku nenašli. 

Telo rodáčky z Kalispellu v Montane našli 16. októbra v Auburne v priekope v blízkosti rieky v hustom poraste kríkov a stromov. Rodina uviedla, že herečka trpela bipolárnou poruchou a úzkosťou, jej otec však neverí, že by spáchala samovraždu. Po úmrtí herečky napísal na sociálnu sieť Facebook, že dcéra zomrela, keď sa skrývala pred políciou, s ktorou mala pred zmiznutím konflikt. Uviedol tiež, že polícia im dostatočne nepomohla pri pátraní po zosnulej. Údajné problémy následne potvrdila pre americký týždenník Us Weekly aj zástupkyňa rodiny Tracy Rector, ktorá vyhlásila, že Upham bola aktivistka upozorňujúca na neprávosti. "V tejto oblasti má obťažovanie políciou dlhú históriu," vyjadrila sa Rector. Polícia predpokladá, že Upham skonala v dôsledku pádu, i keď presné okolnosti úmrtia zatiaľ nepoznajú. 

Misty Upham je známa napríklad z drámy Frozen River (2008), za výkon v ktorej ju nominovali na Independent Spirit Award. Okrem toho si zahrala aj v snímkach Skins (2002), Strážca snov (2003), Blízko od seba (2013) alebo Jimmy P. (2014). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu