Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pedofil znásilnil len 12-ročné dievča: Teraz dostal šancu od slávneho šéfkuchára!

Jamie Oliver a jeho nový šéfkuchár David Mason, ktorý bol odsúdený za znásilnenie 12-ročného dievčaťa. Zobraziť galériu (7)
Jamie Oliver a jeho nový šéfkuchár David Mason, ktorý bol odsúdený za znásilnenie 12-ročného dievčaťa. (Zdroj: Facebook)

LONDÝN – Kontroverzný nový začiatok! Hoci so záznamom v trestnom registri nie je jednoduché získať prácu v žiadnom odvetví, 24-ročný David Mason mieri poriadne vysoko. Napriek tomu, že v minulosti znásilnil mladé dievča, dnes sa teší skvelej práci. Zamestnal sa totiž priamo u vychyteného šéfkuchára Jamieho Olivera (39).

Vyvolený? Ako sa to vezme! Nie je nijakým tajomstvom, že na pozíciu šéfkuchára do reštaurácií Jamieho Olivera denne prúdia desiatky žiadostí o zamestnanie. O to väčší rozruch vyvolal David Mason, ktorý do prevádzky Fifteen nastúpil napriek kontroverznej minulosti. Ako 19-ročný totiž znásilnil o 7 rokov mladšie dievča, za čo si si vyslúžil štvorročný trest. Dnes je z cely vonku a mieri na lukratívne miesto v kuchyni.

David si za mrežami nakoniec posedel „len“ dva roky a rovnaké obdobie strávil verejnoprospešnými prácami. Teraz je súčasťou programu, ktorý pomáha mladým ľuďom k tomu, aby sa držali v spoločnosti s čistým štítom a ďaleko od kriminálneho prostredia. „Keď si podával žiadosť, ohľadne svojej minulosti bol úprimný. Rozhodli sme sa, že po uplynutí trestu by mu malo byť dopriané miesto v programe,“ odôvodnil tieto kroky  Jamieho hovorca. Široká verejnosť a predovšetkým neúspešní kandidáti sa však s týmto postupom nestotožňujú.

„Je nechutné, že chalan, ktorý znásilnil 12-ročné dievča, môže dostať príležitosť, za ktorou sa čestní, tvrdo pracujúci mladí ľudia naprieč krajinou idú zblázniť,“ znie jeden z prevládajúcich názorov vo verejných diskusiách. Je teda viac než isté, že nový šéfkuchár to v reštaurácii nebude mať zďaleka jednoduché. Ľudí, ktorí by mu fandili, je totiž ako šafranu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu