Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sexuálne delikty vojakov pri výcviku v Británii: Kvôli znásilneniam ich pošlú nazad!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Kontingent líbyjských vojakov, ktorí boli na špeciálnom výcviku v Británii, sa predčasne vráti domov po tom, ako piatich kadetov obvinili zo série sexuálnych deliktov vrátane znásilnenia.

Oznámil to dnes britský minister obrany Michael Fallon, ktorého citovali agentúry AP a Reuters. Dvoch vojakov obvinili zo znásilnenia muža v meste Cambridge, ku ktorému došlo 26. októbra. Traja ďalší čelia obvineniam zo sexuálnych útokov na ženy v rovnaký deň. Polícia grófstva Cambridgeshire uviedla, že dostala deväť ďalších hlásení o násilnostiach sexuálneho charakteru, ku ktorým malo dôjsť 17. októbra.

Skupina vyše 300 líbyjských vojakov cvičila na základni v obci Bassingbourn, 90 kilometrov severne od Londýna, v rámci programu britskej vlády na podporu líbyjskej vlády. Kontingent však následkom incidentov odíde domov v najbližších dňoch. Podľa pôvodného plánu mali kadeti zostať v Británii do konca mesiaca.

Británia zohrávala dôležitú úlohu v líbyjskej revolúcii, ktorá viedla k zosadeniu diktátora Muammara Kaddáfího v roku 2011, a to uskutočnením vzdušných útokov proti jeho silám. Líbya však nedokázala vybudovať svoje bezpečnostné zložky, čo zanechalo krajinu na pokraji chaosu s rôznymi frakciami a dvoma súperiacimi vládami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu