Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Škandál v Eurovízii 2014: Naši susedia vyslali transsexuálnu mužatku!

Transvestita Thomas Neuwirth vystupujúci pod menom Conchita Wurst zastúpi Rakúsko v súťaží Eurovízia 2014. Zobraziť galériu (7)
Transvestita Thomas Neuwirth vystupujúci pod menom Conchita Wurst zastúpi Rakúsko v súťaží Eurovízia 2014. (Zdroj: Twitter)

VIEDEŇ – Nezvyčajný zjav! Aj tak by sa dal opísať spevák Thomas "Tom" Neuwirth (25), ktorý vystupuje pod umeleckým menom Conchita Wurst a svoju rodnú krajinu už čoskoro zastúpi na najväčšej súťaži skladieb európskej úrovne. Na domácej pôde i v zahraničí však jeho imidž už teraz vzbudzuje obrovské vášne. Pýtate sa, prečo? To zistíte už na prvý pohľad.

Umenie šokovať mu nie je cudzie! Reč je o 25-ročnom extravagantnom spevákovi, ktorý bude už o pár dní reprezentovať Rakúsko na súťaži Eurovízia 2014. Finálové kolo v živom vysielaní prebehne 10. mája v dánskej metropole Kodaň. Proti rakúskemu zástupcovi sa však zdvihla vlna odporu nielen doma, ale aj v Rusku. Thomas Neuwirth totiž našiel zaľúbenie v honosných dámskych šatách, parochniach a v líčení. Súčasne si pestuje upravenú bradu, ktorá je symbolom mužnosti. Takýto zovňajšok tak mnohým Európanom vonkoncom nie je po chuti.

Tomove alter ego vzniklo len pred tromi rokmi, no od samého začiatku sa stretáva s rozporuplnými reakciami. Dlhé vlasy, nalíčená tvár a štíhla postava v noblesných róbach totiž nepatrí oslnivej dáme, ale transsexuálovi s bradou. Conchita Wurst sa na pódiu predstaví so skladbou Rise Like A Phoenix. Už teraz však priamo ohrozuje účasť Ruska na Eurovízii.

„Už len vysielanie súťaže v Rusku by mohlo uraziť milióny Rusov. Účasť transvestitu a hermafrodita Conchity Wurst na rovnakom pódiu s ruskými spevákmi v živom vysielaní je nehorázna propaganda homosexuality a duchovného úpadku,“ nechal sa počuť ruský politik Vitalij Milonov.

Proti vyslaniu Neuwirthu súčasne bojujú aj samotní Rakúšania petíciou a stránkou na Facebooku. Slovensko medzi súťažiacimi európskymi štátmi nebude mať ani tento rok svojho zástupcu. Zároveň žiadna z našich televízii Eurovíziu neodvysiela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu