Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Woody Allen obvinený zo zneužívania: Jeho dcéra opísala znásilnenie!

Woody Allen Zobraziť galériu (4)
Woody Allen (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Adoptívna dcéra Woodyho Allena obvinila v sobotu amerického herca a režiséra zo zneužívania v čase, keď mala sedem rokov. Podobné tvrdenie sa objavilo už pred viac ako 20 rokmi.

Allen vtedy nebol stíhaný ani obžalovaný. Podľa agentúry AFP je to teraz prvýkrát, kedy sa k tejto veci verejne vyjadruje jeho adoptívna dcéra. Dvadsaťosemročná Dylan Farrow tvrdí, že režisér ju sexuálne napadol čoby sedemročnú po tom, čo ju so svojou vtedajšou partnerkou Miou Farrow adoptovali. K incidentu vraj došlo v roku 1992, oznámila mladá žena v otvorenom liste, ktorý bol v sobotu zverejnený na blogu stĺpčekár amerického denníka The New York Times. Farrow tvrdí, že sa rozhodla prehovoriť, pretože Hollywood filmára naďalej oceňuje.

"Keď som mal sedem rokov, Woody Allen ma vzal za ruku a odviedol ma do tmavého podkrovia podobného šatni. Povedal mi, aby som si ľahla na brucho a hrala sa s bratovým elektrickým vláčikom. Potom ma sexuálne napadol," píše Farrow. Dievčaťu vraj hovoril, že je to ich tajomstvo, a sľuboval jej, že pôjdu do Paríža a ona bude hrať v jeho filmoch. "Čo si pamätám, robil mi otec veci, ktoré sa mi nepáčili," tvrdí ďalej. The New York Times uviedol, že Allen sa k veci odmietol vyjadriť.

Úrady filmára kvôli údajnému incidentu z roku 1992 vyšetrovali už skôr a nakoniec sa ho rozhodli neobviniť. Obvinenia vtedy vzniesla Mia Farrow, ktorá predtým s Allenom 12 rokov žila. Najnovšie obvinenia sa objavilo krátko po tom, čo Allen pri odovzdávaní filmových cien Zlatý glóbus dostal cenu Cecila DeMille za celoživotné dielo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu