Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dr. House vyvolal medzinárodný rozruch: Urazil Rusov!

Hugh Laurie Zobraziť galériu (5)
Hugh Laurie (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Britský herec Hugh Laurie, ktorý sa preslávil ako Dr. House z rovnomenného seriálu, vyvolal v Rusku značné pobúrenie, keď na Twitteri vyzval k bojkotu ruskej vodky. Reagoval tak na postoj ruského prezidenta Vladimira Putina k právam homosexuálov.

Laurie, ktorý má na sociálnej sieti Twitter viac ako 300.000 priaznivcov, v sobotu napísal: "Bojkotoval by som ruský tovar, keby som vedel o jedinej veci, ktorú robia lepšie ako zvyšok sveta." A dodal : "Ruská vodka je dobrá, ak potrebujete vyčistiť rúru. Na pitie ale musí byť poľská." Herca vraj k týmto komentárom vyprovokovali piatkové komentáre Putina, podľa ktorých by gayovia "mali nechať deti na pokoji". Rusko zákonom zakázalo "homosexuálnu propagandu" pre maloletých.

Hugh Laurie je nielen čoby svojrázny lekár Gregory House v Rusku veľmi obľúbený. Kontroverzné komentáre z Twitteru rýchlo stiahol a namiesto nich vyzval "dobrých, milých Rusov", aby sa postavili tým "šašom", ktorí šíria homofóbny jed.

Laurieho výzva k bojkotu sa medzitým stala najpretriasanejšou témou na ruskojazyčnej časti Twitteru. "Rád by som oficiálne poslal Hugha Laurieho do pekiel za jeho názor na náš tovar a za plány bojkotovať ho," napísal obľúbený blogger Ilja Varlamov.

"Hugh vyzval na bojkot všetkého tovaru vyrábaného v Rusku a urazil jednu z hlavných značiek v našej krajine, ruskú vodku," napísal na svojej internetovej stránke športový novinár Stepan Čaušjan z týždenníka Argumenty i Fakty. "Hugh zabudol na jednu vec: Ruské peniaze by mohli veľmi ľahko bojkotovať jeho," dodal a pripomenul, že Laurie, ktorý je tiež muzikant, usporiadal v Rusku niekoľko bluesových koncertov.

Laurie ale nie je sám, kto vyzýva k bojkotu Ruska a jeho tovaru kvôli postoju voči právam homosexuálov. V lete v New Yorku vylievali demonštranti ruskú vodku do kanálov na protest proti zákonu zakazujúcemu "homosexuálnu propagandu". Tiež Laurieho bývalý herecký partner z britského televízneho seriálu Jeeves and Wooster Stephen Fry, ktorý sa netají svojou homosexualitou, kritizoval ruský zákon proti gayom. Podporil zároveň bojkot zimných olympijských hier, ktoré v ruskom letovisku Soči začnú 7. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu