Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Krásna a brutálne inteligentná: Génius v tele modelky takto zarába milióny!

Lyndsey Scott prerazila ako modelka, no značnú časť jej príjmu tvorí náročné povolanie programátorky. Zobraziť galériu (8)
Lyndsey Scott prerazila ako modelka, no značnú časť jej príjmu tvorí náročné povolanie programátorky. (Zdroj: Facebook)

NEW YORK – Žije dvojitým životom! O ženách sa často zvykne hovoriť, že sa len zriedka u nich snúbi krása s inteligenciou. Do tejto kategórie však rozhodne nepatrí 29-ročná manekýnka Lyndsey Scott. Tá síce hviezdi na mólach najvychytenejších dizajnérov, no popri tom naplno využíva svoju obrovskú dávku intelektu. Celé hodiny trávi pri počítači a poctivou prácou zarába nemalé peniaze.

Pri rozdávaní talentu stála v prvom rade! Pri slove modelka si väčšina z nás predstaví štíhle a vysoké dievča so zaujímavými črtami tváre a s dokonalým prehľadom vo svete módy. Lyndsey Scott sa však okrem týchto kvalít vyznačuje aj tým, že sa vyzná do oblasti blízkej predovšetkým mužom. Čokoládovej hviezde už dávnejšej učaroval svet kódov a programovacích jazykov. Popri práci modelky tak vyvíja mobilné aplikácie, s ktorými sa dočkala obrovského úspechu.

Lyndsey sa už v roku 2009 zviditeľnila ako jeden z anjelikov výrobcu bielizne Victoria’s Secret počas veľkolepej výročnej šou. Prvenstvo jej prischlo v spolupráci s módnym domom Calvin Klein, keď ako prvá Afroameričanka v dejinách získala exkluzívny kontrakt na predvádzacie mólo. Odvtedy sa blysla aj v luxusných kúskoch značky Prada či Louis Vuitton, no pyšnejšia je na svoje úspechy v programovaní. Až dve z jej aplikácií totiž skončili pod krídlami prestížnej spoločnosti Apple. Ako však sama skromne hovorí, väčšinou len spájala príjemné s užitočným.

„Vytvorila som tú aplikáciu, pretože to bolo niečo, čo som osobne potrebovala,“ prezradila Lyndsey na margo softvéru, vďaka ktorému modelky svoj book či fotografické portfólio poľahky dostanú do iPad-u v digitálnej verzii. „Môj book vyzeral vždy hrozne, pretože často spadol, trhali sa mu strany, bol špinavý a poprehadzovaný,“ vysvetlila nevýhody klasickej vytlačenej verzie. Ako sa teda zdá, nie všetky očarujúce dámy z modelingovej brandže sa v kariérnej oblasti spoliehajú len na svoj zovňajšok. Rodená Američanka má pred tridsiatkou vďaka svojej inteligencii o pokojnú starobu už postarané.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu