Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Škandál na hudobnej scéne: Rocková hviezda zneužívala deti a skúsila znásilniť bábätko!

Ian Watkins
Ian Watkins (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Bývalého speváka waleskej skupiny Lostprophets Iana Watkinsa dnes odsúdili na 29 rokov odňatia slobody, pričom dostal aj šesťročnú podmienku. Tridsaťšesťročný hudobník sa v novembri priznal k 13 prípadom sexuálneho zneužitia detí a tiež k pokusu o znásilnenie bábätka.

K znásilneniu dieťaťa sa však nepriznal. V jeho počítači tiež našli pornografiu s deťmi a zvieratami. Spolu s ním odsúdili na 14 a 17 rokov aj dve nemenované ženy, ktoré mu dovolili spáchať trestný čin na svojich deťoch. Hudobník môže požiadať o podmienečné prepustenie až po tom, ako si odpyká minimálne dve tretiny trestu.

Polícia už začala vyšetrovať, či Watkins spáchal ďalšie podobné trestné činy v Nemecku a v USA, kde Lostprophets koncertovali. Bývalí členovia kapely vyzvali prípadné obete, aby sa prihlásili. 

Lostprophets vznikli v roku 1997 a na svojom konte majú päť štúdiových albumov - Thefakesoundofprogress (2000), Start Something (2004), Liberation Transmission (2006), The Betrayed (2010) a Weapons (2012). Najväčší úspech sa im podarilo dosiahnuť s treťou štúdiovkou Liberation Transmission, s ktorou dobyli britský rebríček. Na celom svete predali viac ako 3,5 milióna kópií nahrávok. Kapela ukončila svoju činnosť 1. októbra. Dôvodom bolo obvinenie speváka zo sexuálnych trestných činov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu