Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Filmová Alžbeta II.: Chystá sa do dôchodku?

Helen Mirren Zobraziť galériu (8)
Helen Mirren (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Anglická herečka Helen Mirren tvrdí, že pre hercov je ťažké ukončiť kariéru. Ona sama sa do dôchodku nechystá ani vo veku 67 rokov.

"Je ťažké opustiť náš biznis, jeho kreativitu a tú pozornosť, ktorú vám venujú," priznala pre denník Daily Express. "Páči sa mi myšlienka odchodu, ale nikdy som sa nepriblížila k tomu, aby som to urobila. Možno nikdy neskončím, veľmi milujem svoju prácu," vysvetlila.

Helen Mirren získala Oscara za stvárnenie britskej kráľovnej Alžbety II. v dráme Kráľovná (2006). Ďalšie tri nominácie na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied jej vyniesli snímky Šialenstvo kráľa Juraja (1994), Gosford Park (2001) a The Last Station (2009). Okrem toho má na svojom konte napríklad štyri ceny BAFTA, tri Zlaté glóbusy a štyri ceny Emmy.

Účinkovala aj v sérii britských kriminálnych filmov Hlavný podozrivý (1991 - 2006), komédii Hore bez (2003), televíznom filme Kráľovná Alžbeta (2005), trileroch Na odstrel (2009) a Dlh (2010), akčnej komédii RED: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční (2010) či životopisnej snímke Hitchcock (2012), v ktorej stvárnila Almu Reville - manželku slávneho režiséra. Okrem toho prepožičala svoj hlas dekanke Hardscrabble - dračici z animáku Príšerky: Univerzita (2013) a predstaví sa aj v pokračovaní spomínanej snímky RED 2. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu