Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Otec Hviezdnych vojen sa oženil: Vzal si o štvrťstoročie mladšiu partnerku!

George Lucas s manělkou Mellody Hobson Zobraziť galériu (5)
George Lucas s manělkou Mellody Hobson (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký filmár George Lucas a jeho dlhoročná priateľka Mellody Hobson sa v sobotu 22. júna zosobášili. Správu o ich svadbe sa verejnosť dozvedela po tom, ako dvojici na Twitteri zagratulovali herec Samuel L. Jackson a režisér Ron Howard.

"Zvolajme galaktické 'sláva' na počesť majstra Lucasa a jeho nevesty Mellody, keďže toto je ich svadobný deň," napísal Jackson. Howard zas uviedol, že obrad bol nádherný. Tvorca legendárnych Hviezdnych vojen a prezidentka spoločnosti Ariel Investments tvoria pár od roku 2006. Zasnúbili sa tento rok v januári. Pre Lucasa (69) to bol už druhý sobáš, jeho partnerka (44) sa vydávala po prvý raz.

Režisér, producent a scenárista George Lucas sa preslávil ako tvorca spomínanej sci-fi série Hviezdne vojny. Hoci počas svojej kariéry režíroval len šesť celovečerných filmov, patrí k najuznávanejším a najlepšie zarábajúcim osobnostiam vo filmovom priemysle. V roku 1971 založil produkčnú spoločnosť Lucasfilm, ktorá sa stala priekopníkom v mnohých oblastiach. Vznikli pod ňou napríklad spoločnosti Industrial Light & Magic, Skywalker Sound či LucasArts, ktoré sa stali lídrami vo vytváraní nových technológií v oblasti vizuálnych efektov, zvuku a počítačových animácií.

Okrem Hviezdnych vojen vznikla v produkcii Lucasfilmu napríklad aj úspešná filmová séria o Indianovi Jonesovi. Túto populárnu postavu vytvoril práve Lucas spolu so svojím priateľom Stevenom Spielbergom ako poctu akčným hviezdam seriálov z 30. rokov 20. storočia. Začiatkom roka 2012 Lucas oznámil, že sa chystá do dôchodku a už sa nebude podieľať na žiadnych veľkofilmoch.

Svoje slová potvrdil v októbri, keď spoločnosť Lucasfilm predal za 4,05 miliardy amerických dolárov štúdiám The Walt Disney Company. Všetky peniaze venoval vzdelávacej nadácii. Mellody Hobson je okrem iného predsedníčkou správnej rady štúdií DreamWorks Animation. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu