Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zomrel Osvald z rozprávky Lucie, postrach ulice: Zabila ho rakovina!

Vo štvrtok zomrel Michael Hofbauer, ktorý sa vryl do pamäti najmä ako Osvald z rozprávky Lucie, postrach ulice. Zobraziť galériu (3)
Vo štvrtok zomrel Michael Hofbauer, ktorý sa vryl do pamäti najmä ako Osvald z rozprávky Lucie, postrach ulice.

PRAHA - Ďalšia smutná správa z hereckej obce! Michael Hofbauer (†49) včera v relatívne mladom veku poslednýkrát vydýchol. Iba v nedeľu pritom oslavoval narodeniny. Herec známy najmä z rozprávky Lucie, postrach ulice prehral boj s rakovinou. V rozprávke stvárnil postavu neposlušného Osvalda.

Hoci bol umelec rozhodnutý zákernú chorobu poraziť, nepodarilo sa mu to. Rakovinu mu diagnostikovali v roku 2006. Herec mal zhubný nádor na krku. Nasledovalo niekoľko operácií a tiež séria ožarovaní. Zdravotne na tom bol veľmi zle. Kvôli ožarovaniu prišiel o slinné žľazy a neskôr aj o zuby. Jesť mohol iba kašičky. Informáciu o smutnej udalosti priniesol portál prásk.tv.

Michael Hofbauer, ktorý sa do pamäti mnohých vryl najmä ako Osvald z rozprávky Lucie, postrach ulice, zomrel vo štvrtok popoludní v nemocnici. "Je to tak, ocko včera umrel. Nemôže za to len rakovina. Podrobnosti jeho smrti ale oznamovať nebudem. Pohreb bude, ale bližšie informácie poskytovať nechcem," povedal pre stránku Prásk.tv zdrvený syn Michal Hofbauer mladší. 

Herec stvárnil mnoho postáv vo filmoch. Divákom je známy napríklad aj z Tankového práporu (1991), Jak se točí Rozmarýny (1977), či Želarov (2003). Účinkoval taktiež v seriáloch: Ulica (2005), My všichni školou povinní (1984) a tiež Pan Tau (1969).

VIDEO: Ukážka z rozprávky Lucie, postrach ulice. Takto si mnohí pamätajú Michaela Hofbauera, ktorý stvárnil postavu neposlušného Osvalda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu