Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Svadobná hostina herečky Natalie Portman bola vegánska!

Benjamin Millepied a Natalie Portman Zobraziť galériu (9)
Benjamin Millepied a Natalie Portman (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Sobotná svadba oscarovej herečky Natalie Portman a sólistu newyorského baletu Benjamina Millepieda sa niesla v duchu nevestinej židovskej viery, ženíchovho francúzskeho pôvodu a zároveň ich spoločného svetonázoru.

Namiesto luxusných kytíc si zvolili divoko rastúce kvety z pobrežia kalifornského Big Sur, kde sa konal obrad, a svadobná hostina bola vegánska. Tridsaťjedenročná Portman si vybrala svadobné šaty značky Rodarte a jej manžel mal tmavomodrý smoking.

Tradičný židovský obrad trval 45 minút a konal sa pod baldachýnom zvaným chupa vyrobeným z vetvičiek. Medzi hosťami nechýbala rodina vrátane synčeka Alepha, ktorého Portman porodila vlani v júni. Pozvali tiež svojich blízkych priateľov, ako napríklad Ivanku Trump s manželom či Macaulayho Culkina. Následne sa všetci presunuli pod veľký stan, kde sa približne 100 svadobčanov pri hudbe klezmer skupiny zabávalo do druhej ráno miestneho času.

Novomanželia predviedli 20-minútový tradičný tanec a ako býva zvykom, hostia ich oboch na stoličkách zdvihli nad hlavy. Millepied a jeho hviezdna manželka sa tiež rozhodli, že nechcú mať svadobnú tortu a namiesto toho prítomným servírovali francúzske makrónky. Hostia si na rozlúčku odniesli balíčky so semienkami kvetín, na ktorých bolo napísané 'Merci'.

Natalie Portman sa do povedomia dostala v roku 1994, keď si po boku Jeana Rena zahrala 12-ročnú Mathildu vo filme Leon. Známa je aj ako Padmé Amidala z prequelovej trilógie Hviezdnych vojen (1999, 2002 a 2005). Zatiaľ najväčší úspech jej kariéry prišiel s hlavnou rolou v Čiernej labuti 2010) režiséra Darrena Aronofského.

Stvárnenie baleríny Niny Sayers prepadajúcej šialenstvu z nej spravilo kráľovnú sezóny filmových cien, keď na prelome rokov 2010 a 2011 ovládla ankety asociácií filmových kritikov, a získala aj Critics Choice Award, Independent Spirit Award, Screen Actors Guild Award, britskú cenu BAFTA, Zlatý glóbus i Oscara. Práve pri nakrúcaní tohto psychologického trileru sa zoznámila s Millepiedom, ktorý mal na starosti choreografiu. Vlani sa objavila v troch filmoch - romantickej komédii Hlavne nezáväzne, akčnom fantasy Thor a dobrodružnej fantasy komédii Princ a Pruďas. Informácie pochádzajú z webovej stránky www.people.com a archívu agentúry.

Tip: Pozrite si skvelú Natalie Portman vo filme. Vyhľadajte ju na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu