Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zomrel Simon Ward z Tudorovcov: Skonal po dlhej chorobe!

Simon Ward ako biskup Gardiner v seriáli Tudorovci
Simon Ward ako biskup Gardiner v seriáli Tudorovci (Zdroj: Showtime)

LOS ANGELES - Vo veku 70 rokov zomrel v piatok britský herec Simon Ward, známy napríklad zo seriálu Tudorovci: Sex, moc a intrigy (2007 - 2010). Podľa jeho agenta Ward skonal po dlhej chorobe. V tom čase pri ňom boli jeho manželka Alexandra a dcéry.

Simon Ward sa narodil 19. októbra 1941 v anglickom Beckenhame a ako trinásťročný vstúpil do National Youth Theatre, kde pôsobil nasledujúcich osem rokov. Vyštudoval na Royal Academy of Dramatic Art a následne pôsobil vo viacerých divadlách. Známym sa stal v roku 1967, keď si zahral hlavnú postavu v predstavení Loot, vďaka ktorému začal dostávať významnejšie úlohy aj v televízii a filme. V roku 1972 sa napríklad predstavil ako Winston Churchill v snímke Mladý Winston režiséra Richarda Attenborougha. V tomto filme si okrem neho zahrali napríklad aj Anthony Hopkins, Ian Holm alebo Anne Bancroft.

Nasledovali snímky ako napríklad Traja mušketieri (1973), Hitler: The Last Ten Days (1973), Traja mušketieri II. (1974) alebo Všetky veľké a malé bytosti (1974). Mladší diváci ho môžu poznať najmä ako Sira Montyho Everarda v seriáli Judge John Deed (2001 - 2007) alebo ako biskupa Gardinera v spomínaných Tudorovcoch.

Tip: Dostali ste chuť na dobrý film? Vyhľadajte si ho na telkac.sk a zistite kedy ho vysielajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu